Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Barista basic

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Πότσου Παναγιώτης

Σε ποιους απευθύνεται

Η ζήτηση για εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους BARISTAS είναι ιδιαίτερα υψηλή και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς ο αυξανόμενος ανταγωνισμός, αλλά και η πτώση της κατανάλωσης, οδηγούν τις καφετέριες που θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε καλές τιμές. Το e-learning πρόγραμμα Barista Basic απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εισέλθουν στον χώρο των cafe, σε επαγγελματίες baristas, σε ιδιοκτήτες café - restaurants και σε cafe manager που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις του με τις σύγχρονες και νέες τάσεις του καφέ.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το e-learning πρόγραμμα Barista Basic, είναι δομημένο σε κεφάλαια, τα οποία αναπτύσσονται σε ενότητες – μαθήματα. Σε όλο το διδακτικό υλικό, υπάρχει πλούσια κειμενογράφηση, πολλά video που αναδεικνύουν όλες τις τεχνικές και τις πρακτικές εφαρμογές πάνω στον καφέ και τα αφεψήματα και επαγγελματικό φωτογραφικό υλικό παρουσίασης όλων των στάδιων του προγράμματος. Παρακάτω αναλύονται τα κεφάλαια του e-learning προγράμματος σπουδών, Barista Basic:

  • Εισαγωγή στην τέχνη του καφέ
  • Ιστορία του καφέ
  • Το καφεόδεντρο
  • Ανατομία του καρπού
  • Δράση της καφεΐνης στον οργανισμό
  • Λειτουργία της καφετέριας
  • Βασικές διαφορές Arabica-Robusta
  • Τρόποι επεξεργασίας του καφέ
  • Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
  • Χειρισμός & έλεγχος μηχανής
  • Ρυθμίσεις μύλου άλεσης Espresso
  • Καθαρισμός μηχανής (καθημερινές καθαριότητες)
  • Εισαγωγή στο Latte Art & Etching
  • Ο ορισμός του espresso
  • Ανάλυση του espresso και οι παραλλαγές του
  • Οι παράγοντες που επηρεάζουν τον espresso
  • Υπερεκχύλιση – Υποεκχύλιση
  • Tamping, ο σωστός τρόπος
  • Υποεκχύλιση και υπερεκχύλιση
  • Εισαγωγή στο 3d wave of coffee
  • Καθαριότητα χώρου & μηχανών
  • Παρασκευή Espresso και παραλλαγές
  • Espresso: Ανάλυση – παρουσίαση – τεχνική (εφαρμογή – video)
  • Cappuccino: Ανάλυση – παρουσίαση – τεχνική (εφαρμογή – video)
  • Latte: Ανάλυση – παρουσίαση – τεχνική (εφαρμογή – video)
  • Freddo espresso: Ανάλυση – παρουσίαση – τεχνική (εφαρμογή – video)
  • Freddo cappuccino: Ανάλυση – παρουσίαση – τεχνική (εφαρμογή – video)
  • Κρύα σοκολάτα: Ανάλυση – παρουσίαση – τεχνική (εφαρμογή – video)
  • Ζεστή σοκολάτα: Ανάλυση – παρουσίαση – τεχνική (εφαρμογή – video)
  • Ζεστό τσάι: Ανάλυση – παρουσίαση – τεχνική (εφαρμογή – video)
  • Στιγμιαίος καφές: Ανάλυση – παρουσίαση – τεχνική (εφαρμογή – video)
  • Ελληνικός καφές: Ανάλυση – παρουσίαση – τεχνική (εφαρμογή – video)
  • Εξυπηρέτηση Πελατών – παραγγελιοληψία

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια προγράμματος
Ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι 21 ημέρες, ενώ οι ώρες μελέτης είναι 28 ώρες. Σας συστήνουμε να οργανώσετε το εκπαιδευτικό σας πρόγραμμα ώστε να αφιερώνετε εβδομαδιαίως 9 έως 10 ώρες μελέτης. Παράλληλα σας παρέχουμε πρόσβαση σε όλο το εκπαιδευτικό υλικό, βίντεο, κείμενα και ασκήσεις για 3 μήνες.
Στην ημερομηνία λήξης του εκπαιδευτικού προγράμματος και του προσωπικού σας λογαριασμού και εφόσον έχετε επιτύχει σε όλα τα τεστ αξιολόγησης θα σας σταλεί ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Μεθοδολογία

  • Ασύγχρονη μάθηση – δυνατότητα ευελιξίας στον χρόνο μελέτης
  • Γραπτά κείμενα μελέτης
  • Μαγνητοσκοπημένες διδασκαλίες καθηγητή (βίντεο)
  • Τεχνικές κι επίδειξη όλων των παρασκευών σε εργαστήριο barista (βίντεο)
  • Δραστηριότητες αξιολόγησης
  • Barista kit (προαιρετικό)
  • Για να λάβετε το Πιστοποιητικό παρακολούθησης θα πρέπει να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα και να επιτύχετε σε όλες τις ασκήσεις.
  • Σας προτείνουμε η παρακολούθηση να γίνει από σταθερό Ηλεκτρονικό υπολογιστή ή Laptop για την βέλτιστη χρήση της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Επίσης να έχετε υψηλής ποιότητας ταχύτητα Internet.

Βίντεο παρουσίασης Σεμιναρίου

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή