Υποψήφιους Επιθεωρητές ΣΔΑΤ – Συμβούλους που αναπτύσσουν ΣΔΑΤ – Υπευθύνους εφαρμογής ΣΔΑΤ και Συντονιστές ομάδων HACCP – Διοικητικό Προσωπικό, καθώς και σε όσους επιθυμούν μια λεπτομερή γνώση των διαδικασιών επιθεώρησης των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.
Προαπαιτούμενες γνώσεις
Αρχές και έννοιες διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων:
Ο κύκλος Plan, Do, Check, Act (PDCA)
Ο σκοπός και τα οφέλη ενός συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων
Βασικές γνώσεις για τη διαχείριση της ασφάλειας τροφίμων μέσω της αναγνώρισης κινδύνων, της εκτίμησης και του ελέγχου των κινδύνων και της συμμόρφωσης με τις νομικές και άλλες απαιτήσεις
Βασική επίγνωση των κοινών παραδειγμάτων της σχετικής εθνικής και τοπικής νομοθεσίας και των απαιτήσεων για την ασφάλεια τροφίμων
Συχνά χρησιμοποιούμενοι όροι και ορισμοί για την ασφάλεια τροφίμων, όπως δίνονται στο ISO 22000: Εξοικείωση με τους βασικούς όρους και ορισμούς που χρησιμοποιούνται στο πρότυπο ISO 22000.