Εισηγητής
Καμανατζής Ευάγγελος Διπλωματούχος Μηχανικός Ορυκτών Πόρων. DSPU, Specialist Postgraduate Diploma in Economic and Management Sciences. Master of Science in Business Economic and Management. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Εργασία σε πληθώρα εργασιών, σε πολυεθνικές και τοπικές επιχειρήσεις επανδρώνοντας διαφορετικές θέσεις πωλήσεων, επιχειρηματικής ανάπτυξης και ανώτερης και ανώτατης διοίκησης. Ενασχόληση με την εκπαίδευση ενηλίκων αδιάκοπα από το 1997, κάτοχος διαπίστευσης ΕΟΠΕΠ. Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρισης και νομοθετικών απαιτήσεων, επιθεωρήσεις 2ου-3ου μέρους σε πλήθος επιχειρήσεων-οργανισμών εντός και εκτός Ελλάδας, σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 ISO 10002, ISO 50001, ISO 14064 κα. Επικεφαλής επαληθευτής ETS.
Σε ποιους απευθύνεται
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτικά παραδείγματα και απευθύνεται σε:
Σκοπός
Ολοκληρώνοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κατανοήσουν τις βασικές αρχές προτύπου EN ISO 14064-1:2018, θα μπορούν να αναπτύξουν, να εφαρμόσουν και να αξιολογήσουν Συστήματα Διαχείρισης με βάση τις απαιτήσεις του προτύπου και τέλος θα αποκτήσουν εμπειρία πρακτικής εφαρμογής μέσω παραδειγμάτων και ασκήσεων.
Περιγραφή σεμιναρίου
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναλύονται το περιεχόμενο, η δομή και οι απαιτήσεις του προτύπου EN ISO 14064-1:2018 Αέρια θερμοκηπίου — Μέρος 1: Προδιαγραφές με οδηγίες, αναφορικά με οργανισμούς, για την ποσοτικοποίηση και την υποβολή έκθεσης για τις εκπομπές και τις αφαιρέσεις αερίων θερμοκηπίου. Λόγω της κλιμακούμενης κλιματικής αλλαγής η απαίτηση για την αποτίμηση του ανθρακικού αποτυπώματος βαίνει συνεχώς πιο απαιτητή. Ήδη η αξία πολλών project σε παγκόσμιο επίπεδο μετρούνται με βάση τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, ενώ το Green Deal ήδη επιβάλει απαραίτητη την αποτίμηση του ανθρακικού αποτυπώματος για πλήθος οργανισμών (επιχειρήσεις, δήμοι, νησιά κλπ). Ειδικότερα ο νέος Εθνικός Κλιματικός Νόμος που βρίσκεται σε ισχύ από το Μάιο του 2022 σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα υιοθετεί το στόχο επίτευξης κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050 (Green Deal) με ενδιάμεσους στόχους μείωσης των εκπομπών κατά 55% το 2030 (Fit for 55) και κατά 80% το 2040, θεωρώντας έτος βάσης το 1990. Ο νέος Κλιματικός νόμος φέρνει νέες υποχρεώσεις για τους οργανισμούς σχετικά με την μείωση των αερίων ρύπων καθώς και Επαλήθευση βάση του ISO 14064-1.
Πληροφορίες συμμετοχής
Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι 16 ώρες.
Μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης της TUV AUSTRIA ACADEMY.
Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί πλήρως από το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,06% του ΟΑΕΔ.
Κόστος Συμμετοχής
Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος