Tο Κέντρο δια βίου μάθησης ΚΕ.ΣΥ.ΘΕ (Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής) , αντιλαμβανόμενο την κρίση που επικρατεί λόγω της αλλαγής της καθημερινότητάς μας και στα πλαίσια υποστήριξης όλου του κοινωνικού ιστού που τηρεί τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα, σας ενημερώνει οτι ξεκινάει την διεξαγωγή των περισσοτέρων σεμιναρίων του ΚΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΙ ONLINE. «Μένουμε σπίτι, δε μένουμε στάσιμοι». Στόχος όλων με το πέρας της κρίσης είναι να βγούμε δυνατότεροι, σοφότεροι και καλύτεροι. Αντιλαμβανόμενοι την απαιτητή ανάγκη διαφύλαξης της δημόσιας υγείας #menoumespiti. Παράλληλα, συνεχίζουμε να δημιουργούμε, να παραμένουμε θετικοί, και ήδη να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα για τη μετά κρίσης εποχή.
Θεματικές ενότητες
Εισαγωγή στη συστημική σκέψη και συστημική επιστημολογία.
Α’ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ: Οι επικοινωνιακές και στρατηγικές προσεγγίσεις των πρώτων 3 δεκαετιών πρακτικής από το 1950 έως το 1980 περίπου. Η επιρροή της Κυβερνητικής του Βateson.
-
Κυβερνητική επιστημολογία (Bateson)
-
Επικοινωνιακό μοντέλο (Watzhlavick)
-
Στρατηγικό μοντέλο (Haley)
-
Διαγενεολογικό (Bowen , Framo, Nagy, κτλ)
-
Δομική προσέγγιση
-
1η, 2η φάση της σχολής Μιλάνου
-
Διπλός δεσμός κ.α
Β’ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ: Oι πρώτες μεταμοντέρνες προσεγγίσεις κάτω από την επιρροή του Κονστρουκτιβιστικού ρεύματος (δεν υπάρχει αντικειμενική πραγματικότητα).
-
Μοντέλο Εlkaim (βελγική σχολή)
-
3η φάση της σχολής του Μιλάνου.
Γ’ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ: Η επίδραση του Κοινωνικού Κοστρουξιονισμού (όλα είναι μια γλωσσική κατασκευή) στην θεωρία και στην θεραπευτική πρακτική κυρίως μετά το 1990 έως και σήμερα
-
Συνεργατική θεραπεία (Anderson, Goolishian)
-
Aφηγηματική θεραπεία (Epston, White)
-
Θεραπεία εστιασμένη στην λύση (De shazer)
-
Aναστοχαστική ομάδα (Tom Andersen)
-
Ανοικτός διάλογος (Seikulla)
Θα αναπτυχθούν βασικές συστημικές έννοιες που απορρέουν από τα παραπάνω μοντέλα.