Μεθοδολογία Υλοποίησης:
Το πρόγραμμα βασίζεται στην εξ αποστάσεως ασύγχρονη διδασκαλία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασύγχρονη – αυτόνομη μελέτη διδακτικού υλικού μιας διδακτικής ενότητας διάρκειας 30 ημερών.
To πρόγραμμα υποστηρίζεται με προαιρετικές δίωρες επεξηγηματικές διδασκαλίες μέσω της πλατφόρμας Zoom κατόπιν συνεννοήσεως με τον σπουδαστή.
Μεθοδολογία αξιολόγησης:
Για την βεβαίωση σπουδών και την πιστοποίηση του απαιτείται η συγγραφή εργασίας 2.000+ λέξεων σε θέματα που θα επιλέξουν από κοινού καθηγητής και σπουδαστής και η θετική της αξιολόγηση με βαθμό 7/10 + καθώς και η ολοκλήρωση online quiz 40 ερωτήσεων διάρκειας μιας (1) ώρας , στις οποίες ο επιμορφώμενος πρέπει να απαντήσει σε ποσoστό 80% Passing Score: 32/40
Ελάχιστα Προσόντα Υποψηφίων για λήψη πιστοποίησης DPO
Μόνες προϋποθέσεις για την πιστοποίηση dpo είναι:
-
Ο εκπαιδευόμενος να έχει συμπληρώσει το εικοστό 20ο έτος της ηλικίας του.
-
Να είναι απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή να διαθέτει τουλάχιστον διετή συναφή επαγγελματική εμπειρία όπως στον έλεγχο & ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων ή να έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση του σαν data protection officer και να διαθέτει βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου διάρκειας τουλάχιστον 160 ωρών όπως το σεμινάριο που παρέχει το αυτό το σεμινάριο του Εργαστηρίου ΤΠΕ Ήρωνα.
Πιστοποίηση
Ακαδημαϊκή πιστοποίηση
Το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων χορηγεί αρχικά βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος του βασιζόμενο στην εξεταστέα ύλη του προγράμματος Certified DPO του Παν.Αιγαίου έτσι ώστε με την ολοκλήρωση του οι απόφοιτοι να συμμετέχουν στις εξετάσεις του προαναφερθέντος προγράμματος.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης των σπουδαστών όπως περιεγράφηκε πρωτύτερα στην μεθοδολογία αξιολόγησης οι απόφοιτοι λαμβάνουν πιστοποιητικό με τίτλο Certified DPO το οποίο και παρέχει 2,4 μονάδες ECTS ECVET ( European Credit system for Vocational Education & Training)
Το ECVET European Credit system for Vocational Education & Training είναι ένα σύστημα για την αναγνώριση, συγκέντρωση και μεταφορά πιστωτικών μονάδων (credits) στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Με το σύστημα αυτό μπορούν να αξιολογηθούν και να πιστοποιηθούν οι γνώσεις, οι δεξιότητες και οι ικανότητες (μαθησιακά αποτελέσματα) που απέκτησε ένα άτομο, κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του εκπαίδευσης και κατάρτισης, τόσο εντός των συνόρων της χώρας του, όσο και σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότερα, μέσω του ECVET, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητευόμενους/εκπαιδευόμενους, που έχουν αποκτήσει εκπαιδευτική εμπειρία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να αναγνωριστεί και να συμπεριληφθεί αυτή η εμπειρία ως μέρος της επαγγελματικής τους εκπαίδευσης και κατάρτισης στη χώρα τους.