Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Ζεύγους

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ
Εξ Αποστάσεως
E-Learning
02/10/2024

Σε ποιους απευθύνεται

Για την ένταξη στο πρόγραμμα της συμβουλευτικής θεραπείας ζεύγους απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι να εχουν πρώτο πτυχίο στη Συμβουλευτική.

Περιγραφή σεμιναρίου

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ στη Συμβουλευτική Ζεύγους

Το επιμορφωτικό εξειδικευμένο πρόγραμμα «Συμβουλευτικής Ζεύγους» , είναι ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για επαγγελματίες του κλάδου της ψυχικής υγείας και για όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους ή να ενσωματώσουν τις τεχνικές τους, στην υπάρχουσα δραστηριότητα τους.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα γίνει λόγος για την έννοια του «Εγώ» μέσα στο «Εμείς» και θα εξετασθεί η σχέση των έμπειριών της ζωής μας  όπως και το ΄΄σχετίζεσθαι΄΄ με τους άλλους,  καθορίζοντας τις ενήλικες σχέσεις μας σε θεωρητικό και βιωματικό πλαίσιο.

Επιπλέον, εξοπλίζει τους ενδιαφερόμενους  με τα κατάλληλα εργαλεία , ώστε να μπορούν να κατανοήσουν και να βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων σε επίπεδο συμβουλευτικής, όπως επίσης  βοηθά στο εξελικτικό κομμάτι της προσωπική ανάπτυξης , δείχνοντας τον τρόπο να οδηγηθούμε στην ευτυχία και στη δημιουργία ικανοποιητικών σχέσεων στην προσωπική μας ζωή.

Οι σπουδαστές στο πέρας της θεματικής διδακτικής ενότητας καλούνται:

  • Να έχουν εκπαιδευτεί και εξοικειωθεί με τους τρόπους επίλυσης θεμάτων σε μία θεραπευτική συμβουλευτική σχέση.
  • Να είναι ικανοί να διαχειρίζονται ψυχολογικές διαδικασίες και θέματα που σχετίζονται με την ενδυνάμωση των διαπροσωπικών σχέσεων, σε επίπεδο ζεύγους όσο και οικογένειας,
  • Να αναγνωρίζουν τα δυσλειτουργικά μοντέλα σχέσεων και οικογένειας, τις δυναμικές των διαπροσωπικών σχέσεων σε ένα επιστημονικό πλαίσιο που ορίζεται από το βιο-ψυχο-κοινωνικό μοντέλο προσέγγισης της ψυχικής υγείας.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΖΕΥΓΟΥΣ

  1. Εισαγωγή στην Συμβουλευτική Ζεύγους – Αίτημα Θεραπείας – Δεοντολογία.
  2. Η επίδραση του γονεϊκού πρότυπου – περιβάλλοντος στο ζευγάρι: Θεωρία Προσκόλλησης.
  3. Από το «Εγώ» στο «Εμείς»: Η σημασία της δημιουργίας Ταυτότητας στο Ζευγάρι – Η διαφορετικότητα σαν Αντίληψη Εμπλουτισμού.
  4. Ανακαλύπτοντας τα Ελλείμματα και τις Δεξιότητες της σχέσης: Αναλαμβάνοντας την Ατομική και την Συλλογική Ευθύνη.
  5. Χάσμα – Επικοινωνία – Ενδυνάμωση.
  6. Τεχνικές Διαχείρισης Αρνητικού Συναισθήματος – Όρια και Διεκδίκηση Αναγκών.
  7. Αντίσταση στην αλλαγή – Τεχνικές Παρέμβασης – Μηχανισμοί Άμυνας κατά Φρόϋντ.
  8. Αλλαγές στο Ζευγάρι μέσα από την απόκτηση παιδιών.
  9. Σεξουαλικότητα στο Ζευγάρι.
  10. Ψυχοπαθολογία στο Ζευγάρι – Το Μικροκλίμα στη σχέση – Στρεσογόνοι παράγοντες : Χωρισμός – Πένθος – Κακοποίηση – Απιστία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την διεξαγωγή Πρακτικής Role Playing 20 (είκοσι) ωρών καθώς και την συγγραφή 3 (τριών) εργασιών.

Πληροφορίες συμμετοχής

Οι απόφοιτοι μας αποκτούν:

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΖΕΥΓΟΥΣ και έχουν την δυνατότητα να πιστοποιήσουν και να κατοχυρώσουν τις γνώσεις τους, με Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης στη Συμβουλευτική Ζεύγους, από το φορέα πιστοποίησης ανθρωπίνου δυναμικού GLOBAL CERT, σε συνεργασία με τον αναγνωρισμένο από το Βρετανικό Φορέα Πιστοποίησης NOCN (ο οποίος δραστηριοποιείται από 180 χώρες παγκοσμίως).

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.