Απογείωση Παραγωγικότητας και Ευεξίας
Ο κάθε εργαζόμενος σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας βιώνει αυξημένη ένταση, λόγω πίεσης για τήρηση προθεσμιών, απαίτησης άμεσης επίτευξης επιχειρησιακών στόχων, προβληματικού τρόπου επικοινωνίας στον εργασιακό χώρο. Επίσης συνήθειες που δεν συνιστούν υγιεινό τρόπο ζωής σε θέματα διατροφής, ύπνου, ημερήσιας άσκησης, κακής Διαχείρισης Χρόνου και μη Αποτελεσματικής Επικοινωνίας επιτείνουν την ένταση του stress.
Για τους παραπάνω λόγους, η ικανότητα Διαχείρισης του stress, συμβάλλει καθοριστικά στην προσωπική ευημερία όσο και στην Απόδοση στον χώρο Εργασίας και στην Επαγγελματική εξέλιξη.
Αυτό το σεμινάριο, στόχο έχει να εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με τα Εργαλεία και τις Τεχνικές που χρειάζονται για να αναγνωρίζουν, να διαχειρίζονται και να μειώνουν το stress στην καθημερινή τους ζωή. Μέσω ενός συνδυασμού θεωρητικής γνώσης, βιωματικών Ασκήσεων και πρακτικών Εργαλείων, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τη φύση του stress, την επίδρασή του στην απόδοση και τις αποτελεσματικές στρατηγικές για τη δημιουργία ενός πιο ισορροπημένου και παραγωγικού εργασιακού περιβάλλοντος.
Οι Σύμβουλοι της Εταιρείας μας θα καλύπτουν επι 12 μήνες την υποστήριξη των Συμμετεχόντων, παρέχοντας απαντήσεις – διευκρινίσεις σε πιθανές ερωτήσεις τους.
Ενότητες
-
Ορισμός και κατηγορίες stress.
-
Αναγνώριση και ανάλυση παραγόντων που προκαλούν stress.
-
Τεχνικές ανακούφισης από το stress, όπως Ασκήσεις αναπνοών και η ενσυνειδητότητα (mindfulness) και άλλοι απλοί χειρισμοί που μπορεί να κάνει ο καθένας, οι οποίοι ενεργοποιούν το Παρασυμπαθητικό Σύστημα που είναι το Σύστημα της χαλάρωσης.
-
Χρήση Μεθόδων διαχείρισης χρόνου για την ελαχιστοποίηση του stress (καθορισμός προτεραιοτήτων, οι χρονοκλέφτες, πώς θέτουμε όρια).
-
Τα 20 σημαντικά λάθη στην Επικοινωνία και πως βελτιώνονται.
-
Η αυτοσυνομιλία, ο τρόπος σκέψης (το mindset) και η επιδραστική επικοινωνία: τα πιο δυνατά μας “όπλα” κατά του stress.
-
Δημιουργία προσωπικού σχεδίου διαχείρισης stress.
-
Εφαρμογή των τεχνικών στο εργασιακό περιβάλλον μέσω βιωματικών Ασκήσεων, αναπαράστασης ρόλων (role plays) και μελέτης περιπτώσεων (case study).