Εισηγητής
Έλενα Μπατσίλα
Σε ποιους απευθύνεται
Σκοπός
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα είναι σε θέση:
Περιγραφή σεμιναρίου
Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο, ώστε να εφοδιάσει τους/ις εκπαιδευόμενους/ες με τις βασικές γνώσεις γύρω από τον υπέροχο κόσμο του κρασιού, καθώς και τη γευσιγνωσία του. Παρουσιάζει μια μικρή ιστορική αναδρομή του αμπελιού και του κρασιού, καθώς και βασικές γνώσεις αμπελουργίας. Εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους παράγονται τα λευκά, τα ερυθρά αλλά και τα ροζέ κρασιά. Ερμηνεύει την ισχύουσα Νομοθεσία για τα Ελληνικά κρασιά (κατηγορίες και τύποι οίνων), καθώς και τις ενδείξεις πάνω στις ετικέτες των φιαλών. Περιγράφει τη γευσιγνωσία του κρασιού (σκοπός – αισθήσεις που συμμετέχουν – οργάνωση – δόκιμο λεξιλόγιο). Τέλος, παρουσιάζει βασικές γνώσεις σχετικά με το σερβίρισμα και την απόλαυση του κρασιού.
Πληροφορίες συμμετοχής
Οι 4 συναντήσεις πραγματοποιούνται διαδικτυακά με σύγχρονη τηλεκπαίδευση, ενώ προσφέρεται μία συναντήση στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, όπου θα πραγματοποιηθούν γευστικές δοκιμές κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα.
Διάρκεια: 10 ώρες, 5 συναντήσεις Ημέρες / Ώρες: Δευτέρα, 18:00-20:00
Το κόστος περιλαμβάνει σημειώσεις του σεμιναρίου και πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές (στα αγγλικά) της βιβλιοθήκης "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή" καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου.
Κόστος Συμμετοχής
Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος