Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Γευσιγνωσία Οίνου

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
ΚΔΒΜ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
Εξ Αποστάσεως
Live E-Learning
10/3/2025
10 ώρες

Εισηγητής

Έλενα Μπατσίλα

Σε ποιους απευθύνεται

  • Σε κάθε οινόφιλο/η καταναλωτή/ρια που επιθυμεί να γνωρίσει πώς να απολαμβάνει το κρασί της επιλογής του
  • Σε Τεχνολόγους Τροφίμων & Διατροφής  που επιθυμούν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για το κρασί καθώς και τη γευσιγνωσία του.

Σκοπός

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα είναι σε θέση:

  • Να γνωρίζουν την κοινωνική και την οικονομική σημασία που έχει το αμπέλι και το κρασί για την Ελλάδα.             
  • Να γνωρίζουν τους  βασικούς τρόπους με τους οποίους παράγονται οι διάφοροι τύποι κρασιών.
  • Να αναγνωρίζουν τις κατηγορίες στις οποίες ανήκουν τα κρασιά σύμφωνα με την ισχύουσα Ελληνική Νομοθεσία, αλλά και να ερμηνεύουν τις ετικέτες τους.
  • Να γνωρίζουν τους σωστούς κανόνες σερβιρίσματος των κρασιών.
  • Να αξιοποιούν την τεχνική της γευσιγνωσίας, ώστε να απολαμβάνουν τα κρασιά της επιλογής τους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο, ώστε να εφοδιάσει τους/ις εκπαιδευόμενους/ες με τις βασικές γνώσεις γύρω από τον υπέροχο κόσμο του κρασιού, καθώς και τη γευσιγνωσία του. Παρουσιάζει μια μικρή ιστορική αναδρομή του αμπελιού και του κρασιού, καθώς και βασικές γνώσεις  αμπελουργίας. Εξηγεί  τους τρόπους με τους οποίους παράγονται  τα λευκά, τα ερυθρά αλλά και τα ροζέ κρασιά. Ερμηνεύει την ισχύουσα Νομοθεσία για τα Ελληνικά κρασιά (κατηγορίες και τύποι οίνων), καθώς και τις ενδείξεις πάνω στις ετικέτες των φιαλών. Περιγράφει τη γευσιγνωσία του κρασιού (σκοπός – αισθήσεις που συμμετέχουν – οργάνωση – δόκιμο λεξιλόγιο). Τέλος, παρουσιάζει βασικές γνώσεις σχετικά με το σερβίρισμα και την απόλαυση του κρασιού.

Πληροφορίες συμμετοχής

Οι 4 συναντήσεις πραγματοποιούνται διαδικτυακά με σύγχρονη τηλεκπαίδευση, ενώ προσφέρεται μία συναντήση στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, όπου θα πραγματοποιηθούν γευστικές δοκιμές κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα.

Διάρκεια: 10 ώρες, 5 συναντήσεις
Ημέρες / Ώρες: Δευτέρα, 18:00-20:00

Το κόστος περιλαμβάνει σημειώσεις του σεμιναρίου και πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές (στα αγγλικά) της βιβλιοθήκης "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή" καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.