Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Αλλαντοποιία και παρασκευή κρεατοσκευασμάτων

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
ΚΔΒΜ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
Εξ Αποστάσεως
Live E-Learning
15/2/2025
54 ώρες

Εισηγητής

Θεόφιλος Φραγκόπουλος

Σε ποιους απευθύνεται

  • Εργαζόμενους/ες στη βιομηχανία κρέατος και κρεατοσκευασμάτων
  • Εργαζόμενους/ες σε κρεοπωλεία
  • Οικοτέχνες
  • Πτυχιούχους κρεοτεχνίας
  • Απόφοιτους Σχολών Τροφίμων
  • Επαγγελματίες των τροφίμων εν γένει
  • Ενσυνείδητους/ες καταναλωτές/τριες

Περιγραφή σεμιναρίου

Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί έναν διαδραστικό τρόπο εκπαίδευσης και εκμάθησης παρασκευής των βασικότερων προϊόντων αλλαντοποιΐας αλλά και κρεατοσκευασμάτων με σκοπό την οικιακή αλλά και τη βιομηχανική παραγωγή τους αλλά και την βελτίωση των ιδιοτήτων τους. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδευτούν οι συμμετέχοντες στην ασφαλή και αποδοτική παραγωγή αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων, να μάθουν πώς μπορούν να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά τους και να αποκτήσουν βασικό θεωρητικό υπόβαθρο στην τεχνολογία κρέατος και κρεατοσκευασμάτων.

Τι θα είναι σε θέση να κάνουν οι συμμετέχοντες/ουσες μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου:

Οι εκπαιδευόμενοι/ες μετά το πέρας του σεμιναρίου θα κατέχουν θεωρητικά και πρακτικά τα παρακάτω θέματα: Θεωρία αλλαντοποιΐας, ασφάλεια τροφίμων/κρεατοσκευασμάτων, πρακτική αλλαντοποιία, επεξεργασία και συντήρηση αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων, συσκευασία και συνθήκες αποθήκευσης αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων, ειδικά θέματα αλλαντοποιίας, συνταγές, μαρινάδες.

Aυτό θα τους/ις δώσει τη δυνατότητα να εργαστούν σε βιομηχανίες παραγωγής αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων καθώς επίσης και σε χώρους λιανικής πώλησης και παρασκευής αυτών. Επίσης θα τους δώσει τη δυνατότητα να παράγουν τα προϊόντα αλλαντοποιΐας και κρεατοσκευάσματα σε οικιακή κλίμακα. Επίσης, όσοι έχουν ήδη επαφή με τον χώρο παραγωγής αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων θα μάθουν νέους τρόπους επεξεργασίας αυτών με στόχο την απόκτηση υπεραξίας στα τελικά προϊόντα με αποτέλεσμα να τους δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουν είτε καλύτερες απολαβές είτε προαγωγές αν πρόκειται για υπαλλήλους εταιρειών, είτε να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους αν πρόκειται για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Επίσης είναι μία ευκαιρία για τους επιχειρηματίες ώστε να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους σε θέματα παραγωγής αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων καθώς δεν επηρεάζει το ωράριο εργασίας τους.

Πληροφορίες συμμετοχής

Το κόστος περιλαμβάνει σημειώσεις του σεμιναρίου και πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές (στα αγγλικά) της βιβλιοθήκης "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή" καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Διάρκεια: 54 ώρες, 18 συναντήσεις
Ημέρες / Ώρες: Σάββατο 17:00-20:00 & Κυριακή 12:00-15:00

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.