Σκοπός
Στόχοι του προγράμματος Η κατάρτιση στην ανάλυση κρίσιμων θέματα προστασίας και ανθεκτικότητας εγκαταστάσεων από πυρκαγιές (εν υπαίθρω) που προσβάλλουν κοινόχρηστους και λοιπούς χώρους κατά τη διαχείριση των οποίων εφαρμόζονται επιχειρησιακά σχέδια άλλων φορέων/υπηρεσιών.
Περιγραφή σεμιναρίου
Στο πλαίσιο προετοιμασίας των επιχειρήσεων-εγκαταστάσεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (Ν. 3850/2010) στην αντιπυρική περίοδο η οποία τα τελευταία χρόνια επιμηκύνεται, επιβάλλεται η διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων που να απευθύνεται στα στελέχη που εμπλέκονται σε προστατευτικές δράσεις.
Η προστασία από τον κίνδυνο δασικής πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερης σημασίας για όλες τις κρίσιμες υποδομές, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι ένας χώρος ο οποίος πλήττεται συνεχώς. Η αυξημένη τρωτότητα ορισμένων εγκαταστάσεων έχει σαν αποτέλεσμα σημαντικές συνέπειες για το ανθρώπινο δυναμικό, το φυσικό περιβάλλον και τις εγκαταστάσεις. Ακόμη και σε αστικές/βιομηχανικές πυκνώσεις όταν αυτές γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις ο κίνδυνος μετάδοσης της φωτιάς από το δάσος στον αστικό ιστό ή αντίστροφα είναι αυξημένος και λιγότερο ελεγχόμενος. Οι εγκαταστάσεις που εντάσσονται στο πεδίο εφαρμογής του νέου Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων (ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/55904/2019 ΦΕΚ Β’ 3475/24-05-2023) υποχρεούνται να λάβουν επιπλέον μέτρα (εκτός από τα συνήθη) προκειμένου να προστατευθούν από τις υπαίθριες πυρκαγιές, όπως επίσης και να εξειδικεύσουν τα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και το σχέδιο εκκένωσης τους.
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:
Πληροφορίες συμμετοχής
8 Διδακτικές ώρες
Κόστος Συμμετοχής
Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος