Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

ΕΝ 15224:2016 ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ- ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ- ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΕΝ ISO 9001:2015 - - ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΜΕΣΩ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
TUV HELLAS
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία ISO / Πιστοποιήσεις / Πρότυπα

Εισηγητής

  • Μαρία Πιτσίκα
  • Μαρία Στυλιανουδάκη
  • Μελαχροινός Γεώργιος

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε υπευθύνους διαχείρισης ποιότητας και στο προσωπικό όλων των κλάδων που απασχολείται σε οργανισμούς Υγείας (νοσοκομεία, κλινικές, κέντρα αποκατάστασης ανοικτής και κλειστής νοσηλείας, φυσικοθεραπευτήρια, χειρουργικές μονάδες και οδοντιατρεία κλπ) καθώς και συμβούλους που αναπτύσσουν Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας στον τομέα Υγείας.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η προσέγγιση των αρχών διαχείρισης ποιότητας και των απαιτήσεων του προτύπου EN 15224:2012, για το σχεδιασμό, την εφαρμογή και διαχείριση των πηγών κινδύνου στις κλινικές διεργασίες, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παροχής υπηρεσιών υγείας στον Δημόσιο ή ιδιωτικό Τομέα.

Περιγραφή σεμιναρίου

Παρουσίαση των 8 Αρχών Διαχείρισης Ποιότητας στον τομέα της Υγείας. Παρουσίαση των απαιτήσεων των προτύπων ISO 9001:2015–EN 15224:2012. Προσδιορισμός και περιγραφή των κλινικών διεργασιών, μεθοδολογία αναγνώρισης των βασικότερων κινδύνων, αναλυτική καταγραφή των δηλώσεων κινδύνου και ποιοτική- ποσοτική ανάλυσή του, καθώς και ανάλυση των κλινικών χαρακτηριστικών ποιότητας. Καθορισμός των πελατών και ενδιαφερόμενων μερών στις υπηρεσίες υγείας και μέτρηση της ικανοποίησης. Στόχοι ποιότητας, επιλογή και εφαρμογή μετρήσεων/δεικτών ποιότητας, Διαρκής Βελτίωση. Εσωτερικές επιθεωρήσεις.

Αξιολόγηση της κρισιμότητας των καταγεγραμμένων κινδύνων και καθορισμός άμεσων και μεσοπρόθεσμων προτεραιοτήτων αποφυγής και πρόληψης των σημαντικότερων κινδύνων.

Διαχείριση διακινδύνευσης (ανάλυση κινδύνων και μέθοδοι αποφυγής ή μείωσης δυσμενών συμβάντων). Μεθοδολογία αναγνώρισης και καταγραφής των βασικότερων κινδύνων. Σχεδιασμός προληπτικών και διορθωτικών ενεργειών, ανάλυση λαθών, δυσμενών συμβάντων και παραλίγο ατυχημάτων και παροδική παρακολούθηση και ανασκόπηση της αποτελεσματικότητας μέσω παρακολούθησης κατάλληλων δεικτών.

Πληροφορίες συμμετοχής

  • Διεξάγεται στην Ελληνική γλώσσα
  • Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται: Βεβαίωση παρακολούθησης TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.