Τελευταίες ημέρες εγγραφών στο νέο προγραμμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) σας καλωσορίζει στο νέο του εκπαιδευτικό σεμινάριο "Γευσιγνωσία Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιόλαδου (Θεωρία και Οργανοληπτική Δοκιμή)".
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να ενισχύσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους γύρω από τη γευσιγνωσία ελιάς και ελαιόλαδου.
Ενδεικτικά, στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν:
-
Επαγγελματίες του αγροτουριστικού τομέα όπως αγρότες, παραγωγοί και μεταποιητές ελιάς και ελαιόλαδου, επαγγελματίες εστίασης, εργαζόμενοι σε τουριστικά επαγγέλματα
-
Άνεργοι που θα ήθελαν να ασχοληθούν με την παραγωγή και μεταποίηση της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου
-
Φοιτητές και απόφοιτοι ειδικοτήτων σχετικών με Γεωπονία, Επιστήμη Τροφίμων, Διατροφή, Μαγειρική κ.ά.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο/η επιμορφούμενος/η θα είναι σε θέση να:
-
Εφαρμόζει τις τεχνικές γευσιγνωσίας της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου με βάσει τα πρότυπα του Διεθνούς Ελαιοκομικού Συμβουλίου – IOC (International Olive Council)
-
Αξιολογεί την επιτραπέζια ελιά και το ελαιόλαδο ως προς τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους
-
Χρησιμοποιεί τις τεχνικές γευσιγνωσίας για την προώθηση των ελληνικών ποικιλιών επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου
-
Αναδεικνύει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των προϊόντων επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου
-
Αναγνωρίζει τα κριτήρια ποιότητας της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023
Η διδασκαλία του θεωρητικού μέρους του προγράμματος γίνεται εξ ολοκλήρου διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας E-class ΚΕΔΙΒΙΜ/ΓΠΑ με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης (E-learning).
Η πρακτική εκπαίδευση στην οργανοληπτική δοκιμή θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε μη εργάσιμες ημέρες (δύο Σαββατοκύριακα).