Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, με φυσική παρουσία, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και απευθύνεται στο σύνολο των εμπλεκομένων με τα κριτήρια ESG και τη βιώσιμη ανάπτυξη των εταιρειών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων επικεφαλής εταιρειών, sustainability managers, στελέχη βιώσιμης ανάπτυξης και εταιρικής επικοινωνίας καθώς και σύμβουλοι επιχειρήσεων.
Αναλυτικά, στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση αλλά και εκτενής ανάλυση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και των κριτηρίων ESG σε σχέση με τη βιώσιμη λειτουργία των επιχειρήσεων. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν λεπτομερή πληροφόρηση αναφορικά με τις απαιτήσεις της νέας Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τη μη χρηματο-οικονομική πληροφόρηση από τις επιχειρήσεις ΟΔΗΓΙΑ (ΕΕ) 2022/2464_CorporateSocialResponsibilityDirective (CSRD), καθώς και των απαιτήσεων των νέων Ευρωπαϊκών Προτύπων Σύνταξης Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης European Sustainability Reporting Standards (ESRS).
Επιπλέον, στο σεμινάριο θα εξεταστεί σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο η μεθοδολογία της Ανάλυσης Διπλής Ουσιαστικότητας (Double Materiality Assessment), αναφορικά με την αναγνώριση και ανάλυση των ουσιαστικών θεμάτων βιωσιμότητας των επιχειρήσεων.
Αναλυτικά, τα περιεχόμενα του σεμιναρίου, με εισηγητή τον κ. Νέστορα Παπαρούπα έχουν ως εξής:
-
Οι πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης (Περιβάλλον-Κοινωνία-Οικονομία)
-
Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (17 UN Sustainable Development Goals)
-
Τα κριτήρια ESG και η ανάλυσή τους (Environment, Social, Governance)
-
Πρακτικές βιώσιμης συμπεριφοράς με βάση τα κριτήρια ESG
-
Απειλές & Ευκαιρίες από την υιοθέτηση των ESG κριτηρίων
-
Εκθέσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainability Reporting)
-
Ανάλυση της Οδηγίας (ΕΕ) 2022/2464_Corporate Social Responsibility Directive (CSRD)
-
Πρότυπα Σύνταξης Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης
-
GRI UNIVERSAL STANDARDS-Ανάλυση Βασικών Απαιτήσεων
-
European Sustainability Reporting Standards (ESRS)
-
Ανάλυση βασικών απαιτήσεων
-
Ανάλυση Διπλής Ουσιαστικότητας (Double Materiality Assessment)
-
Αναφορά Κλαδικών Προτύπων ESRS
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην
Ελληνική γλώσσα με υλικό στην Αγγλική, ενώ για
περισσότερες πληροφορίες αλλά και
δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της
TÜV HELLAS (TÜV NORD)
Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)
Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.
Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.