Το Εργαστήρι Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης οργανώνει βιωματικά εργαστήρια και διαδικτυακά σεμινάρια, τα οποία αφορούν παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια και γονείς. Επιπλέον, παρέχονται συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας, οργανώνονται ομάδες παιδιών με στόχο την ψυχοεκπαίδευση τους και την ψυχοκοινωνική & συναισθηματικής τους ανάπτυξη.
Υπεύθυνη: Κατσαούνη Μαρία- Ψυχολόγος (MSc)
Σπούδασε Ψυχολογία (Bachelor of Science Hons) στο Πανεπιστήμιο του Huddersfield, της Μεγάλης Βρετανίας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο London Metropolitan του Λονδίνου , με ειδίκευση στην Ψυχολογία Υγείας (Master of Science). Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει Πρόγραμμα συμπληρωματικής εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο εκπαιδευτικό αντικείμενο με τίτλο "Ψυχοπαθολογία του Βρέφους, του Παιδιού και του Εφήβου", καθώς και εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με την "Παιδική Παχυσαρκία". Ζει και εργάζεται ιδιωτικά στη Θεσσαλονίκη ως Ψυχολόγος.
Έχει εργαστεί σαν σχολικός σύμβουλος στο Spen Valley High School του Huddersfield και αργότερα στα Εξωτερικά Ιατρεία Πόνου του Νοσοκομείου King's College του Λονδίνου. Τα τελευταία χρόνια παραμονής της στο Λονδίνο εργάστηκε σε κέντρα Ψυχικής Υγείας, Μονάδες Αποκατάστασης και Νοσοκομεία (North Islington Crisis Resolution Team και Royal Free Hospital, Daleham House) στο Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS-National Health System). Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει παροχή ατομικών και ομαδικών συνεδριών σε ασθενείς με διαγνωσθείσα ψυχική διαταραχή όπως σχιζοφρένεια και άλλες ψυχωσικές διαταραχές, διαταραχή διάθεσης (κατάθλιψη, διπολική διαταραχή), διαταραχή προσωπικότητας, αγχώδης διαταραχή και φοβίες, καθώς και σε χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε δημόσια εκπαιδευτήρια της Ελλάδας διδάσκοντας στο τμήμα προσχολικής αγωγής ημερήσιας φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες.
Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια Συμβουλευτικής στο Πανεπιστήμιο του London Metropolitan (PG.Cert in Counselling Skills), καθώς και μια πληθώρα άλλων από το Πανεπιστήμιο του Middlesex, του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του Λονδίνου (Institute of Psychiatry) και του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) με θέματα Διαταραχές Προσωπικότητας και Αυτοτραυματισμός, Γυναίκες και Ψυχική Υγεία, Παιδική κακοποίηση, μέριμνα και προστασία παιδιού, Ναρκωτικά και Αλκοολισμός, Dual Diagnosis κ.ά. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου (Θεραπεία Συμπεριφοράς στις Διαταραχές Άγχους), της Ελληνικής Εταιρίας Alzheimer και Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας (από την Κατάθλιψη στις Αγχώδεις Διαταραχές).
Έχει συγγράψει επιστημονικό αγγλόγλωσσο βιβλίο με θέμα την Παιδική Κακοποίηση, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2012 (Child Abuse-An Intergenerational Comparison Study) ISBN 978-3-8473-0719-8, καθώς και παιδικό παραμύθι συλλογικού τόμου από τις εκδόσεις Μέθεξις.