Βρείτε Σεμινάρια

Stylianoudakis Contemporary Flavours

Περιγραφή

 *Λίγα λόγια για τον τίτλο και το concept των σεμιναρίων από τον σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκη.

Οι εξελίξεις στο χώρο της μαγειρικής είναι πολλές και οι απαιτήσεις σε γνώση, τεχνικές, γεύση, παρουσίαση και μαγειρική πρόταση συνεχώς αυξάνονται.

Προσωπικά προτείνω να οχυρωθούμε με γνώσεις και τεχνικές. Να ξαναδούμε την παράδοσή μας σε μαγειρική και προϊόντα και να δημιουργήσει έτσι ο καθένας τη δική του «ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ». Η γνώση είναι για να μοιράζεται και μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε τόσο ομαδικά όσο και ατομικά.

Ένας σεφ πια δεν κερδίζει τίποτα με το να «κλείνεται» στην κουζίνα του. Οφείλει να είναι σε θέση να υποστηρίξει τη δουλειά του πρόσωπο με πρόσωπο με τον πελάτη του, με το προσωπικό της σάλας, τη διεύθυνση και την ιδιοκτησία. Να ξέρει πολύ καλά την ταυτότητα του εστιατορίου έτσι ώστε να μπορεί να φωτιστεί και η δική του δουλειά παρουσιάζοντας το κατάλληλο μενού. Ένας σεφ οφείλει να ξέρει από τη μία να προστατεύει την ιδιοκτησία ελέγχοντας τα κόστη και τη διαχείριση των πρώτων υλών αλλά και να προτείνει συνεχώς τρόπους αύξησης του κέρδους της επιχείρησης.

Ένας σεφ καλείται να χτίσει την ομάδα του. Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι και το πιο δύσκολο. Πως χτίζουμε μία ομάδα; Πως διαχειριζόμαστε τις εντάσεις και το στρες; Πως «προχωράμε» μπροστά όλοι μαζί και ο κάθε ένας μόνος του;

Η φύση του χώρου της εστίασης και της γαστρονομίας είναι ανταγωνιστική και μάλιστα καθημερινά.

Είναι μέσα στα καθήκοντά μας να βλέπουμε μακριά και να προετοιμαζόμαστε για τις εξελίξεις. Οφείλουμε λοιπόν να αποκτήσουμε μία ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να εντάξουμε μία φόρμα σεμιναρίων που να ξεφεύγει από τα τετριμμένα και από φέτος εντάσσουμε στα σεμινάρια επιπλέον ειδικότητες που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητες. Φέτος οι κατηγορίες αυτές εκτός της ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ θα είναι : «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΑΣ» & «STRESS MANAGEMENT» και θα πραγματοποιηθούν στην έναρξη του κύκλου των σεμιναρίων που θα γίνει στη Λάρισα και στη λήξη που θα γίνει στην Αθήνα.

Όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά θα συζητηθούν και θα παρουσιαστούν προτάσεις και λύσεις τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Επικοινωνήστε με τον φορέα
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.