Διεξάγεται και με εξ αποστάσεως παρακολούθηση (e-learning).
Περισσότερες πληροφορίες
Σε ποιους απευθύνεται
Η εκπαίδευση απευθύνεται σε φοιτητές ή απόφοιτους ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, μεταλυκειακής ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στο χώρο παρασκευής καφέ και άλλων ροφημάτων και σε όλους όσοι εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν ως επαγγελματίες, σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή, τουριστική ή επισιτιστική μονάδα. Γενικότερα, απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να εισέλθουν στον χώρο των καφέ, σε επαγγελματίες baristas, ιδιοκτήτες café - restaurants και cafe manager που θέλουν να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στον τομέα του καφέ.
Σκοπός
Σκοπός και στόχος της εκπαίδευσης είναι oι σπουδαστές να αποκτήσουν σε επαγγελματικό επίπεδο, τόσο στο θεωρητικό όσο και στο πρακτικό κομμάτι τις δεξιότητες που απαιτούνται για να είναι σε θέση να προετοιμάζουν και να σερβίρουν ροφήματα υψηλής ποιότητας. Αυτό περιλαμβάνει την εκμάθηση των βασικών τεχνικών προετοιμασία διαφορετικών ποικιλιών καφέ, την σωστή παραγωγή ροφημάτων κάθε κατηγορίας, την ορθή ρύθμιση και συντήρηση μηχανημάτων παραγωγής αυτών, την προετοιμασία του αφρογάλατος και τη σωστή εκχύλιση ενός ευρέως φάσματος καφέ.
Φιλοδοξεί να προετοιμάσει τους σπουδαστές για την αναγνώριση και την ανάπτυξη μιας επαγγελματικής στάσης τόσο στην εξυπηρέτηση πελατών, καθώς και στη διαχείριση των απαιτήσεων και των προκλήσεων που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας barista στον επαγγελματικό του χώρο.
Περιγραφή σεμιναρίου
Η τέχνη του καφέ είναι από τις πλέον εξελιγμένες στη γαστρονομική επιστήμη. Η τεχνολογία, η μόδα και οι φανατικοί οπαδοί του, οδήγησαν στην ανακάλυψη νέων τεχνικών επεξεργασίας και νέων χαρμανιών, σε νέες τεχνικές παρουσίασης και σερβιρίσματος. Ο καφές άνοιξε το δρόμο για μια εντυπωσιακά κερδοφόρα επιχειρηματική πρόταση στον ευρύτερο χώρο της εστίασης και των τουριστικών επαγγελμάτων. Η επιτυχία ενός Barista εξαρτάται από την ποιότητα της εκπαίδευσης στο αντικείμενο τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά.
Το σεμινάριο καλύπτει όλα τα απαραίτητα γνωστικά πεδία που πρέπει να κατέχει ένας επαγγελματίας Barista του χώρου και εξηγεί τις αρχές επεξεργασίας, παρασκευής, σερβιρίσματος και συντήρησης του καφέ.
Θεματικές Ενότητες
Πληροφορίες συμμετοχής
Διάρκεια & Εκπαιδευτικές υπηρεσίες
Στο τέλος της φοίτησης οι σπουδαστές αξιολογούνται. Η επιτυχής ολοκλήρωση της εξεταστικής διαδικασίας οδηγεί στην απόκτηση της Πιστοποίησης. Αναγνωρισμένη Πιστοποίηση για την αγορά εργασίας.
Βεβαίωση Κατάρτισης Σπουδών πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
***Οι Βεβαιώσεις Κατάρτισης Σπουδών εκδίδονται στα Ελληνικά & στα Αγγλικά διότι έχουν εγκριθεί και από το ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.
Πιστοιποίηση χωρίς επιπλέον επιβάρυνση
Πιστοποίηση ACTA με επιπλέον επιβάρυνση εξέτασης
Διαπιστευμένo πιστοποιητικό από ΕΣΥΔ: Η ειδικότητα «Barista» ανήκει στο σχήμα πιστοποίησης Επισιτιστικός – Αγροτικός Τομέας και Τρόφιμα που είναι διαπιστευμένο σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024:2012 από το ΕΣΥΔ, τον κατά νόμο αρμόδιο οργανισμό, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η διαδικασία πιστοποίησης γίνεται με αμεροληψία και με τεκμηριωμένη επάρκεια ενώ παράλληλα καθιστά αναγνωρισμένο και αποδεκτό το πιστοποιητικό ως ισότιμο από τους Εθνικούς Φορείς Διαπίστευσης των χωρών – μελών της EA (European cooperation for Accreditation).
Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Κόστος Συμμετοχής
Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος