Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Σύγχρονες Τεχνικές Γαστρονομίας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κ.Δ.Β.Μ. ΔΕΛΤΑ 360
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Ιωάννης Φυντάνης
Ο Ιωάννης Φυντάνης, είναι Executive Chef στο Black Rock Restaurant Οία Σαντορίνης και εκπαιδευτής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Σύγχρονων Τεχνικών Γαστρονομίας προσφέρεται κατ' αποκλειστικότητα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ 360 και απευθύνεται σε:

  • Απόφοιτους τμημάτων Επισιτισμού 2ετούς φοίτησης Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών
  • Απόφοιτους Τεχνικών Σχολών και Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών Επισιτισμού
  • Επαγγελματίες που επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δυνατότητες εξέλιξης τους
     

Περιγραφή σεμιναρίου

 Το Ετήσιο Πρόγραμμα Σύγχρονων Τεχνικών Γαστρονομίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, αποτελεί ένα πρόγραμμα σπουδών, το οποίο ξεπερνά τα όρια της κλασικής διετούς φοίτησης βασιζόμενο στην εκμάθηση των πλέον σύγχρονων τεχνικών και τάσεων στη γαστρονομία.

Ολοκληρώνοντας την παρακολούθηση του προγράμματος, ο καταρτιζόμενος θα είναι σε θέση να προσεγγίζει την κλασική και διεθνή γαστρονομία μέσα από τη σύγχρονη εξέλιξη της ίδιας της τέχνης.

Μέσα από τις θεματικές ενότητες του Προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι αναλύουν σε πρακτικό επίπεδο τις σύγχρονες εφαρμογές πάνω στη μαγειρική τέχνη και επεξεργάζονται τις διαφορετικές κουλτούρες βασικών εδεσμάτων. Οι σπουδαστές έχουν ενεργό ρόλο όχι μόνο στο πρακτικό σκέλος, αλλά και στο ερευνητικό πλαίσιο που θα προκύψει.

Θεματικές Ενότητες

  • Παρασκευές με τη μέθοδο sous-vide
  • Αφύγρανση και κρύο κάπνισμα
  • Ζελατινοποιήσεις - Espuma
  • Ώσμωση σε μορφή κενού αέρος (Vacuum)
  • Χρήση των πρώτων υλών μοριακής γαστρονομίας
  • Τεχνική κενού αέρος (Vacuum) σε roner
  • Ξηρός πάγος – instant ice creams
  • Fusion και μοντέρνα Ελληνική κουζίνα
  • Zero food waste & Amuse Bouche
  • Degustation menu
  • Restaurant desserts
  • Food styling
  • Photo shooting, editorial & social media
  • Διεθνής γαστρονομία – Γεωγαστρονομία πρώτων υλών
  • Η βιωσιμότητα σε κουζίνες υψηλού επιπέδου (Sustainability)
  • Τεχνικές ζυμώσεις (Fermentation)
  • Τεχνικές αρτοποιίας (Sourdough - Poolish - Biga), Εστιατορικά κουβέρ & ψωμιά
  • Fine dining Vegeterian, lacto ono, vegan, gluten free

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360 διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των καταρτιζομένων, με όλο το σύγχρονο εξοπλισμό που κρίνεται απαραίτητος για τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου προγράμματος:

  • Vacuum
  • Pacojet
  • Thermomixer
  • Roner
  • Smokers
  • Blastchillers
  • Ice cream makers

Πληροφορίες συμμετοχής

Βεβαίωση Παρακολούθησης
Οι καταρτιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση TQ UK, κάνοντας αυτόματα level up στο επίπεδο εκπαίδευσης και στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διάρκεια: 160 ακαδημαϊκές ώρες • Όλα τα μαθήματα είναι εργαστηριακά και πραγματοποιούνται σε ολιγομελή κλειστά τμήματα.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται επίσης στις ακόλουθες δομές του ΚΔΒΜ Δέλτα 360: Αθηνα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Πάτρα, Χανιά, Ξάνθη, Βόλο.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.