Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Επαγγελματίας Sommelier

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κ.Δ.Β.Μ. ΔΕΛΤΑ 360
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Γιώργος Λούκας

Ο Γιώργος Λούκας έχει ιδρύσει την εταιρεία «Genius in Gastronomy» που έχει σαν αντικείμενο τα σεμινάρια, τα εκπαιδευτικά courses & τις συμβουλευτικές υπηρεσίες πάνω στο κρασί, την μπίρα και τ’ αποστάγματα.

Είναι Brand Manager κρασιού στην Εισαγωγική & Εμπορική εταιρεία DEALS A.E. Ανακηρύχθηκε Καλύτερος Έλληνας Sommelier και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Sommelier το 2002 και στον Παγκόσμιο το 2004. Έχει υπάρξει Κριτής Διεθνών Διαγωνισμών Κρασιού και αρθρογραφούσε σε γνωστά περιοδικά σε σχέση με το κρασί και τα αποστάγματα. Τα τελευταία χρόνια προετοιμάζει υποψήφιους διαγωνιζόμενους σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς. Από το 2019 έως το 2022 ήταν επισήμως ο προπονητής την εθνικής ομάδα sommelier.

Συνεργάζεται με γνωστούς ξενοδοχειακούς ομίλους ενώ εδώ και 9 χρόνια έχει την ευθύνη του food pairing στη μεγαλύτερη γαστρονομική εκδήλωση στην Ελλάδα, το Sani Gourmet Festival. Επίσης έχει υπάρξει σύμβουλος οίνου σε δύο από τα πιο αναγνωρισμένα και βραβευμένα εστιατόρια με αστέρι Michelin, «Σπονδή» και «Funky Gourmet». Από το 2017 είναι επίσημος brand ambassador του γνωστού αυστριακού οίκου ποτηριών κρασιού Riedel και ήταν μέλος της A.S.I. Didactic Committee από τον Ιούλιο 2017- Δεκέμβριο 2020.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης Επαγγελματίας Sommelier προσφέρεται κατ’ αποκλειστικότητα από τον εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ 360 και απευθύνεται σε:

  • Απόφοιτους Ιδιωτικών και Δημοσίων ΙΕΚ του τομέα Τουριστικών Επαγγελμάτων
  • Απόφοιτους ΤΕΙ Τουριστικών Επαγγελμάτων
  • Επαγγελματίες που ασχολούνται με το χώρο της εστίασης σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και wine bars (F&B Manager, Maitre, Captains, σερβιτόρους, Bartenders κ.α)

Περιγραφή σεμιναρίου

Η ραγδαία ανάπτυξη στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης, η ανάγκη και η μεγάλη ζήτηση του ολοένα παγκοσμίως ανερχόμενου επαγγέλματος του Οινοχόου (Sommelier) οδήγησε στη δημιουργία του Ετήσιου Προγράμματος Επαγγελματία Sommelier του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, το οποίο θα αποτελέσει το εργαλείο για κάθε επαγγελματία που θέλει να ανταπεξέλθει στις ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις που προκύπτουν στο χώρο της εστίασης, με σκοπό η διεύρυνση των γνώσεων του και των δεξιοτήτων του να αποτελέσουν «όπλο» στη συγκεκριμένη αγορά.

Ολοκληρώνοντας την παρακολούθηση του προγράμματος, ο καταρτιζόμενος θα είναι σε θέση να κινείται με φινέτσα στους αμπελώνες του παλαιού και του νέου οινικού κόσμου. Η κατάρτιση θα του παρέχει όλα τα εφόδια για να διαχειριστεί σωστά μια λίστα κρασιού, ένα άρτιο service και να δημιουργεί συνδυασμούς σύμφωνα με τις επιταγές του υψηλότερου επιπέδου της μοντέρνας γαστρονομίας.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο καταρτιζόμενος θα μπορεί να πιστοποιηθεί τόσο ως Wine Sommelier, όσο και ως Beer Sommelier.

Μέσα από τις θεματικές ενότητες του προγράμματος του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, οι καταρτιζόμενοι αναλύουν σε πρακτικό επίπεδο τις παρακάτω ενότητες:

Κρασί

  • Εισαγωγή στο Κρασί (βασικές αρχές αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κλπ)
  • Μυστικά της Γευσιγνωσίας (δοκιμή κρασιών)
  • Κυριότερες Ποικιλίες – Στυλ κρασιών (δοκιμή κρασιών)
  • Γαλλικός Αμπελώνας (δοκιμή κρασιών)
  • Ιταλικός Αμπελώνας (δοκιμή κρασιών)
  • Αμπελώνες Ισπανίας και Πορτογαλίας
  • Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας και άλλων χωρών
  • Αμπελώνες Νέου Κόσμου (δοκιμή κρασιών)
  • Ενισχυμένα Κρασιά από όλο τον κόσμο
  • Αφρώδη κρασιά από όλο τον κόσμο
  • Ελληνικός Αμπελώνας (δοκιμή κρασιών)
  • Συνδυασμός Φαγητού – Κρασιού (θεωρία)
  • Service (πρακτική άσκηση)
  • Διαχείριση Κάβας
  • Λίστα – Στήσιμο Καταλόγου
  • Τεχνικές Upselling

Μπύρα

  • Ορισμός - Ιστορική Αναδρομή - Υγεία, Διατροφή - Πρώτες Ύλες
  • Παρασκευή της Μπύρας
  • Κατηγορίες: Lager, Ale, Άλλες Κατηγορίες
  • Service – Λίστα – Τιμοκατάλογος
  • Draft Beer Kegging (Τεχνικές εγκατάστασης μηχανημάτων draft beer)
  • Συνδυασμός με φαγητό

Αποστάγματα

  • Απόσταξη: Εισαγωγή, Βασικές Αρχές
  • Vodka, Gin, Tequila
  • Whiskey Σκωτία
  • Whiskey (λοιπές χώρες)
  • Rum
  • Αποστάγματα σταφυλιού, Grappa κ.α.
  • Brandy, Cognac, Aramaganc, Calvados
  • Liqueuer, Crème
  • Bitters

Λοιπά ποτά

  • Νερό

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 120 ακαδημαϊκές ώρες• 8 εβδομάδες • 3 Χ 5ώρες / εβδομάδα Όλα τα μαθήματα είναι εργαστηριακά και πραγματοποιούνται σε ολιγομελή κλειστά

Βεβαίωση Παρακολούθησης
Οι καταρτιζόμενοι έχουν το αποκλειστικό προνόμιο να αποκτήσουν Post Graduate Diploma, Επιπέδου 7, από τον διεθνή φορέα πιστοποιήσεων LRN κάνοντας αυτόματα level up στο επίπεδο εκπαίδευσης και στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και την Ε.Ε.

Οι διεθνείς πιστοποιήσεις LRN προσφέρονται σε συνεργασία με την Dequals – αποκλειστικός αντιπρόσωπος του LRN για την Ελλάδα.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται επίσης στις ακόλουθες δομές του ΚΔΒΜ Δέλτα 360: Αθήνα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Πάτρα, Χανιά, Ξάνθη, Βόλο.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.