Βρείτε Σεμινάρια
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο παρόν πρόγραμμα περιλαμβάνεται το Professional Barista Course μαζί με το Professional Bartending Course σε συνδυασμό με βασικές γνώσεις Service για να αποκτήσει ο σπουδαστής ένα πλήρη πακέτο γνώσεων πάνω στο μπάρ.

Περιγραφή προγραμμάτων:

Το Professional Barista Course αποτελεί ένα πλήρες πρόγραμμα κατάρτισης στο αντικείμενο του καφέ καθώς περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος γνώσεων απαραίτητες για το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Οι σπουδαστές του προγράμματος θα μάθουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να εργαστούν ως νέοι barista ενώ όσοι διαθέτουν ήδη προϋπηρεσία στον χώρο θα έχουν την δυνατότητα να εμβαθύνουν στην τέχνη του καφέ.

Το Professional Bartending Course αποτελεί ένα πλήρες πρόγραμμα κατάρτισης στο αντικείμενο του μπάρ και της παρασκευής κοκτέιλ. Ο σπουδαστής θα πάρει μέσω του προγράμματος όλες τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να είναι σε θέση να παρασκευάσει κοκτέιλ και ποτά με όλες τις σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους.

Ύλη προγράμματος Professional Barista

  •  Ο ρόλος του barista
  •  Η ιστορία του καφέ
  •  Τι είναι ο καφές
  •  Τι είναι η καφεΐνη
  •  Συγκομιδή και επεξεργασία του καφέ
  •  Που οφείλεται η γεύση του καφέ
  •  Ποιότητες καφέ
  •  Νερό και καφές
  •  Η άλεση του καφέ και οι μύλοι άλεσης
  •  Άλεση και στατικός ηλεκτρισμός
  •  Η οξείδωση του καφέ
  •  Τι είναι ο espresso
  •  Υποκατηγορίες του espresso
  •  Εκχύλιση
  •  Pre infusion
  •  Ρουτίνα παρασκευής espresso
  •  Πάτημα
  •  Channeling και Ισοκατανομή
  •  Ρύθμιση μύλου άλεσης καφέ
  •  Εσκεμμένη διακοπή - συνέχιση εκχύλισης
  •  Βασικά είδη καφέ και ροφημάτων
  •  Το γάλα στον καφέ
  •  Δοσολογία ζάχαρης
  •  Ελληνικός Καφές
  •  Βασικές αρχές καφέ φίλτρου
  •  Καθαρισμός μηχανής και μύλου
  •  Η ιστορία των μηχανών του espresso και τρόπος λειτουργίας
  •  Εργονομία στο χώρο εργασίας
  •  Η καθαριότητα και η υγιεινή στο χώρο εργασίας 

Ύλη Professional Bartending Course

  •  Ιεραρχία εντός του μπάρ
  •  Διαδικασίες έναρξης και λήξης βάρδιας
  •  Στήσιμο μπάρ και εργονομία
  •  Εξοπλισμός και ποτήρια
  •  Πρώτες ύλες
  •  Πάγος
  •  Συνταγές
  •  Μέθοδοι δοσομέτρησης
  •  Γαρνιτούρες
  •  Μέθοδοι παρασκευής κοκτέιλ
  •  Παρασκευή και δοκιμή κοκτέιλ
  •  Δημιουργία κρέμας αφρού  στα κοκτέιλ
  •  Παρασκευή ανθρακικού
  •  Κρασί
  •  Μπύρα
  •  Το ταμείο του μπάρ
  •  Καθαριότητα και υγιεινή στον χώρο εργασίας

Πρόσθετα: Ολιγόωρο σεμινάριο από την Campari – Aperol.

Ύλη Service

  •  Εξυπηρέτηση πελατών
  •  Διαχείριση παραπόνων
  •  Γλώσσα του σώματος
  •  Μέθοδος μεταφοράς δίσκου
  •  Μέθοδοι πληρωμής
  •  Άνοιγμα και σερβίρισμα κρασιού
  •  Σερβίρισμα μπύρας
  •  Ιεραρχία στο μπάρ

Πληροφορίες συμμετοχής

Τμήματα: Πρωινά 10:00-16:00 και Απογευματινά 16:00-22:00

Παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης σε κάθε ενότητα ξεχωριστά καθώς και δυνατότητα προώθησης του βιογραφικού σε συνεργαζόμενα ξενοδοχεία.

Κόστος Συμμετοχής

330€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.