Ιδέες και χρήσιμες συμβουλές για να οργανώσουμε μια εκδήλωση, να στήσουμε ένα ωραίο τραπέζι, να περιποιηθούμε σωστά τους καλεσμένους μας.
Ειδικότερα στο εργαστήριο μαθαίνουμε:
-
τους βασικούς κανόνες art de la table
-
πώς να επιλέγουμε και να τοποθετούμε σωστά τα σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, ποτήρια, τραπεζομάντιλα, runners, σουπλά, πετσέτες και διακοσμητικά (κεριά, λουλούδια, κ.ά.) ανάλογα με την περίσταση (τραπέζι επίσημο, buffet, party, κ.ά.) και την εποχή
-
πώς να ορίζουμε τις θέσεις στο τραπέζι (sitting arrangement)
-
τους κανόνες για το σερβίρισμα του φαγητού
-
το πρωτόκολλο των καλών τρόπων στο τραπέζι (etiquette)
-
μικρά μυστικά που κάνουν το τραπέζι μας να ξεχωρίζει