Εισηγητής
Αθανάσιος Κάλφας Ο Σάκης Κάλφας σπούδασε μαγειρική στην Τ.Ε.Σ.Τ.Ε. Θεσσαλονίκης και από τα πρώτα του βήματα είχε την τύχει να εργαστεί δίπλα σε μεγάλους και αξιόλογους chef του χώρου, που τον επηρέασαν στη μετέπειτα καριέρα του.
Εργάστηκε σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, αποκτώντας εμπειρίες και συνέχισε γεμάτος εφόδια σε γνωστά εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στη Χαλκιδική. Από τις αρχές του 2002 μέχρι και το 2016 εκτέλεσε χρέη executive chef στο πιστοποιημένο και βραβευμένο με το σήμα Marchio Ospitalita Italiana γνωστό Ιταλικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης φροντίζοντας να αποκτά νέες ιδέες, παρακολουθώντας σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 2017 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο, το οποίο από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του πήρε τις καλύτερες εντυπώσεις και άριστες κριτικές. Δημιουργεί στον χώρο του εστιατορίου πιάτα υψηλής αισθητικής και ιδιαίτερης γεύσης με την χρήση τοπικών και πάντα φρέσκων προϊόντων.
Από το 2009 ανήκει στην εκπαιδευτική ομάδα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, προσφέροντας τις πολύτιμες γνώσεις του στους σπουδαστές.
Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες, σπουδαστές και αποφοίτους Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής που θέλουν να εξειδικευτούν στο πεδίο της Ιταλικής Κουζίνας, αποκτώντας επιπλέον γνώσεις και εχέγγυα στο βιογραφικό τους, αλλά και σε ερασιτέχνες που επιθυμούν να διδαχτούν σε ένα ταχύρρυθμο workshop τα μυστικά της ιταλικής γαστρονομίας μέσω εξαιρετικών, καινοτόμων αλλά και διαχρονικών συνταγών.
Σκοπός
Σκοπός του σεμινάριού είναι η εξειδίκευση των καταρτιζομένων σε νέες και κλασικές τεχνικές της Ιταλικής κουζίνας, στην ολοκληρωμένη γνωριμία τους με την ιταλική γαστρονομία & στην απόκτηση εξειδίκευσης σε πετυχημένες τεχνικές.
Περιγραφή σεμιναρίου
Ένα ταχύρρυθμο workshop εξειδίκευσης στην Ιταλική Κουζίνα, από τον κορυφαίο στο είδος του Executive Chef Αθανάσιο Κάλφα, που καλύπτει τεχνικές και γνώσεις ενός ολοκληρωμένου ιταλικού menu (antipasti- insalate – pasta fresca – secondi piatii) μέσα από 19 μοναδικές συνταγές.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
1.ΟΡΕΚΤΙΚΑ – ANTIPASTI
2.ΣΑΛΑΤΕΣ – INSALATE
3.ΖΥΜΑΡΙΚΑ – PASTA FRESCA
4.ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΙΑΤΑ – SECONDI PIATIΙ
Πληροφορίες συμμετοχής
Τα μαθήματα διεξάγονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, με την τεχνογνωσία της 1ης Σχολής Γαστρονομίας στην Ελλάδα!
Διάρκεια: 20 ακαδημαϊκές ώρες
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΔΕΛΤΑ 360.
Οι καταρτιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση από τον φορέα Global Awarding, κάνοντας level up στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται επίσης στις ακόλουθες δομές του ΚΔΒΜ Δέλτα 360: Αθήνα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Πάτρα, Χανιά, Ξάνθη, Βόλος.
Κόστος Συμμετοχής
Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος