Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Be an Italian Cuisine Expert

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κ.Δ.Β.Μ. ΔΕΛΤΑ 360
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ερμού 45 (Πλατεία Αριστοτέλους)
15/1/2025
20 ώρες
Ερμού 45 (Πλατεία Αριστοτέλους)
20 ώρες

Εισηγητής

Αθανάσιος Κάλφας

Ο Σάκης Κάλφας σπούδασε μαγειρική στην Τ.Ε.Σ.Τ.Ε. Θεσσαλονίκης και από τα πρώτα του βήματα είχε την τύχει να εργαστεί δίπλα σε μεγάλους και αξιόλογους chef του χώρου, που τον επηρέασαν στη μετέπειτα καριέρα του.

Εργάστηκε σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, αποκτώντας εμπειρίες και συνέχισε γεμάτος εφόδια σε γνωστά εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στη Χαλκιδική. Από τις αρχές του 2002 μέχρι και το 2016 εκτέλεσε χρέη executive chef στο πιστοποιημένο και βραβευμένο με το σήμα Marchio Ospitalita Italiana γνωστό Ιταλικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης φροντίζοντας να αποκτά νέες ιδέες, παρακολουθώντας σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2017 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο, το οποίο από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του πήρε τις καλύτερες εντυπώσεις και άριστες κριτικές. Δημιουργεί στον χώρο του εστιατορίου πιάτα υψηλής αισθητικής και ιδιαίτερης γεύσης με την χρήση τοπικών και πάντα φρέσκων προϊόντων.

Από το 2009 ανήκει στην εκπαιδευτική ομάδα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, προσφέροντας τις πολύτιμες γνώσεις του στους σπουδαστές.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες, σπουδαστές και αποφοίτους Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής που θέλουν να εξειδικευτούν στο πεδίο της Ιταλικής Κουζίνας, αποκτώντας επιπλέον γνώσεις και εχέγγυα στο βιογραφικό τους, αλλά και σε ερασιτέχνες που επιθυμούν να διδαχτούν σε ένα ταχύρρυθμο workshop τα μυστικά της ιταλικής γαστρονομίας μέσω εξαιρετικών, καινοτόμων αλλά και διαχρονικών συνταγών.

Σκοπός

Σκοπός του σεμινάριού είναι η εξειδίκευση των καταρτιζομένων σε νέες και κλασικές τεχνικές της Ιταλικής κουζίνας, στην ολοκληρωμένη γνωριμία τους με την ιταλική γαστρονομία & στην απόκτηση εξειδίκευσης σε πετυχημένες τεχνικές.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ένα ταχύρρυθμο workshop εξειδίκευσης στην Ιταλική Κουζίνα, από τον κορυφαίο στο είδος του Executive Chef Αθανάσιο Κάλφα, που καλύπτει τεχνικές και γνώσεις ενός ολοκληρωμένου ιταλικού menu (antipasti- insalate – pasta fresca – secondi piatii) μέσα από 19 μοναδικές συνταγές.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

1.ΟΡΕΚΤΙΚΑ – ANTIPASTI

  • VITELLO TONATO – ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝΟ
  • CARPACCIO DI ZUCCHINE, POMODORI RICOTTA E ZUPPA DI CETRIOLLO – ΚΑΡΠΑΤΣΙΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑΣ, ΡΙΚΟΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥΠΑ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ
  • ROTOLINI DI MELANZANE, POMODORI SEMI SECHI, TALEGGIO E PESTO ALLA CALABRESE – ΡΟΛΛΑΚΙΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΗΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΗΜΙΛΙΑΣΤΑ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΤΑΛΕΤΖΙΟ (ΤΥΡΙ) ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
  • PARMIGIANA DI FINOCHI E FONTINA – ΠΑΡΜΙΤΖΙΑΝΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΦΟΝΤΙΝΑ (ΤΥΡΙ)
  • CANNELLONI DI ZUCCHINE CON INSALATA DI GRANCHIO, SEDANO E RAFANO, CAVIALE DI ACETO BALSAMICO E COULIS DI POMODORO - ΚΑΝΕΛΟΝΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ , ΣΕΛΕΡΥ ΚΑΙ ΡΕΒΑ, ΧΑΒΙΑΡΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΞΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΛΙ ΤΟΜΑΤΑΣ
  • COZZE AL VAPORE CON 'NDUJA, LIMONE, FINOCCHIO E PANE – ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΥΔΙΑ ΜΕ ‘NDUJA, ΛΕΜΟΝΙ, ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΨΩΜΙ

2.ΣΑΛΑΤΕΣ – INSALATE

  • AVOCADO E GAMBERETTI CON POMODORINI AROSTITI E SALSA VERDE –
  • ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΨΗΤΑ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
  • SALMONE, CETRIOLO E PERA CON FOGLIE VERDI, SEDANO E MAIS - ΣΟΛΟΜΟΣ, ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΥΛΛΩΜΑΤΑ, ΣΕΛΕΡΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
  • CESARE – ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ
  • PANZANELLA - ΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΩΜΙ
  • INDIVIA FRISÉE TIROLESE CON GORGONZOLA, PERA E PESCA - ΤΙΡΟΛΕΖΙΚΟ ΦΡΙΖΕ ΑΝΤΙΔΙ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΝΤΖΟΛΑ, ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

3.ΖΥΜΑΡΙΚΑ – PASTA FRESCA

  • GNUDI CON RICOTTA, SPINACI AL BURRO E SALVIA - ΝΙΟΥΝΤΙ ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ
  • TORTELLINI CON PANCETTA AFFUMICATA E SALSA ROSATA - ΤΟΡΤΕΛΙΝΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΚΑΙ ΡΟΖΕ ΣΑΛΤΣΑ
  • GNOCCHI DI PATATE CON AQUA DI PARMIGIANNO – ΝΙΟΚΙ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΝΕΡΟ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ
  • TAGLIATELLE CON PESTO DI ARUGULA E BOCONCINI DI BUFALA – ΤΑΛΙΑΤΕΛΕ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΕΣ ΑΠΟ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΒΟΥΒΑΛΙΝΗ

4.ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΙΑΤΑ – SECONDI PIATIΙ

  • POLLO ALLA CACCIATORA – ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Α ΛΑ ΚΑΤΣΙΑΤΟΡΑ
  • BRANZINO SALTIBOCCA ALLA ROMANA - ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΠΡΟΣΙΟΥΤΟ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ
  • PESCE SCORFANO CON VERDURE E RELATIVO BRODO – ΣΚΟΡΠΙΝΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΤΗΣ
  • CALAMARI RIPIENI CON RISOTTO AI GAMBERI E SALSICCIA DI MAIALE -

Πληροφορίες συμμετοχής

Τα μαθήματα διεξάγονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, με την τεχνογνωσία της 1ης Σχολής Γαστρονομίας στην Ελλάδα!

Διάρκεια: 20 ακαδημαϊκές ώρες

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΔΕΛΤΑ 360.

Οι καταρτιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση από τον φορέα Global Awarding, κάνοντας level up στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται επίσης στις ακόλουθες δομές του ΚΔΒΜ Δέλτα 360: Αθήνα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Πάτρα, Χανιά, Ξάνθη, Βόλος.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.