Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ζυθοποίηση - Beer Course

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κ.Δ.Β.Μ. ΔΕΛΤΑ 360
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
9/9/2024
20 ακαδημαϊκές ώρες

Εισηγητής

Γιώργος Φλώρος
Εργάζεται ως barman τα τελευταία χρόνια 17 χρόνια. Έχει άριστες γνώσεις σε τεχνικές προχωρημένης ανάμειξης σε ευρεία γκάμα αλκοολούχων και μη παρασκευών, ακολουθώντας και δημιουργώντας τάσεις. Έχει εργαστεί ως consultant trainer σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες (Daios Cove, Lichnos beach, Costa Navarino, Sani Resort, Ikos Resort).

Έχει διατελέσει Bar Manager επί 3 έτη στο Fine Drinking Thessaloniki με απόλυτη επιτυχία, έχοντας διαχειριστεί στο σύνολο 70 εργαζόμενους, 80 μπαρ και πάνω από 35.000 cocktails. Είναι συνεργάτης σε κύκλους γευσιγνωσίας taste and mentoring στη DIAGEO.

Συμμετείχε σε αρκετούς εθνικούς διαγωνισμούς επιτυγχάνοντας να είναι φιναλίστ σε 6 τελικούς στην Ελλάδα, ενώ κέρδισε την πρώτη θέση για την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό COCKTAILFESTIVAL BY WORLD CLASS. Διαθέτει πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία ως executive cocktail trainer και ανήκει στην εκπαιδευτική ομάδα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 την τελευταία εφταετία.

Λεπίδας Ιωάννης
Εργάζεται ως barman τα τελευταία 20 χρόνια. Στην επαγγελματική του προϋπηρεσία περιλαμβάνεται εργασία ως barman και barista σε σημαντικές επιχειρήσεις της ανατολικής Θεσσαλονίκης και ξενοδοχεία. Έχει διατελέσει υπεύθυνος καταστήματος σε κεντρικό Mikel coffee της πόλης, αλλά και υπεύθυνος καταστήματος - barista trainer στην Κυφωνίδης Καφεμπορική.

Έχει ασχοληθεί με την οικιακή ζυθοποίηση επί σειρά ετών και συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Tinos Homebrew Challenge το 2021.

Διαθέτει πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία ως executive cocktail trainer και ανήκει στην εκπαιδευτική ομάδα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 την τελευταία τετραετία.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Σεμινάριο Ζυθοποίηση - Beer Course απευθύνεται στους αρχάριους ερασιτέχνες που έχουν την περιέργεια να μάθουν τις τεχνικές της σπιτικής ζυθοποίησης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Σεμινάριο "Ζυθοποίηση - Beer Course" απευθύνεται στους αρχάριους και  ερασιτέχνες που έχουν την περιέργεια να μάθουν τις τεχνικές της σπιτικής ζυθοποίησης. Η ύλη έχει κατανεμηθεί έτσι ώστε να καλύπτει την περιγραφή των υλικών και την απαραίτητη θεωρία. Στη συνέχεια ο καταρτιζόμενος περνά διαδοχικά στα διάφορα στάδια της παραγωγής μέχρι την εμφιάλωση

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, γίνεται αναφορά πιθανών προβλημάτων και της αντιμετώπισής τους, καθώς και περιγραφή γνωστών τύπων ζύθου.

Διδακτικές Ενότητες

  • Ορισμός
  • Ιστορική Αναδρομή
  • Υγεία / Διατροφική Αξία
  • Πρώτες Ύλες
  • Κατηγορίες / Συνταγές / Τεχνικές Ζυθοποίησης
  • Παρασκευή Μπύρας με Διάφορες Τεχνικές Οικιακής Ζυθοποίησης
  • Αναμνηστική Εμφιάλωση στο τέλος του course για τους συμμετέχοντες

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 20 ακαδημαϊκές ώρες

Βεβαίωση Παρακολούθησης
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΔΕΛΤΑ 360.

Οι καταρτιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση από τον φορέα Global Awarding, κάνοντας level up στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται επίσης στις ακόλουθες δομές του ΚΔΒΜ Δέλτα 360: Αθήνα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Πάτρα, Χανιά, Ξάνθη, Βόλος.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.