Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Professional Diploma Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (CBT)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Mediterranean Professional Studies
ΑΘΗΝΑ
Πελλήνης 8 & Πατησίων 107 (Πλ. Βικτωρίας ή στάση Αγγελοπούλου), Κέντρο Αθήνας
04/11/2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ίωνος Δραγούμη 21
04/11/2024
ΑΘΗΝΑ
Πελλήνης 8 & Πατησίων 107 (Πλ. Βικτωρίας ή στάση Αγγελοπούλου), Κέντρο Αθήνας
25/11/2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ίωνος Δραγούμη 21
25/11/2024
Πελλήνης 8 & Πατησίων 107 (Πλ. Βικτωρίας ή στάση Αγγελοπούλου), Κέντρο Αθήνας
Σε αίθουσα διδασκαλίας
Ίωνος Δραγούμη 21
Σε αίθουσα διδασκαλίας
Πελλήνης 8 & Πατησίων 107 (Πλ. Βικτωρίας ή στάση Αγγελοπούλου), Κέντρο Αθήνας
Σε αίθουσα διδασκαλίας
Ίωνος Δραγούμη 21
Σε αίθουσα διδασκαλίας

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται:

  • συμβούλους ψυχικής υγείας
  • ψυχολόγους
  • ψυχοθεραπευτές
  • επαγγελματίες που προέρχονται από τον χώρο της ψυχικής υγείας
  • όσους ενδιαφέρονται για την προσωπική τους ανάπτυξη

Είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμο σε γονείς και εκπαιδευτικούς για τη διευκόλυνση της ψυχοεκπαίδευσης των παιδιών/ μαθητών σε σχέση με τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Σκοπός

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή ειδικής επιμόρφωσης γύρω από το συγκεκριμένο ψυχοθεραπευτικό μοντέλο, τόσο στο επίπεδο της ερευνητικής & βιβλιογραφικής αναφοράς όσο και σε επίπεδο κλινικής πρακτικής.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές θεραπευτικές προσεγγίσεις στον χώρο της ψυχοθεραπείας σήμερα. Με βασική αρχή την επίδραση της νοητικής κατασκευής του εξωτερικού κόσμου στα συναισθήματα και στη συμπεριφορά του ατόμου, εξέφρασε μία διαφορετική θέση και κατάφερε να κερδίσει έδαφος από τα μέχρι τότε  επικρατούντα ρεύματα της ψυχανάλυσης και του αμιγώς συμπεριφοριστικού μοντέλου, τα οποία μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον παγκοσμίως μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ‘50.

Το πρόγραμμα αναλύει τις βασικές θεωρητικές έννοιες της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπευτικής Προσέγγισης, καθώς και τις αρχές και τη δομή της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας στις αρχικές ενότητες, ενώ στη συνέχεια η ευαισθητοποίηση συνεχίζεται με το συσχετισμό του συγκεκριμένου θεραπευτικού μοντέλου με πλήθος κλινικών διαταραχών και προβλημάτων. Η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεωρία διερευνάται ως προς την εφαρμογή, τη χρήση και την αποτελεσματικότητά της κυρίως σε ότι αφορά ενήλικο πληθυσμό αλλά με αναφορές και σε παιδιά και οικογένειες.

Το πρόγραμμα ειδίκευσης στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία προετοιμάζει τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας να μπορούν να αναγνωρίσουν και να διαχειριστούν, με βάση τη θεωρία και τις τεχνικές τις οποίες διδάσκονται, πλήθος διαταραχών και προβλημάτων σε διαφορετικά περιβάλλοντα, όπως το ιδιωτικό γραφείο, οι δημόσιες δομές, το νοσοκομείο, το σχολείο καθώς και η οικογένεια.

Περιέχει έξι (6) θεματικές ενότητες, οι οποίες προσφέρονται με ευέλικτο συνδυασμό δια ζώσης και σύγχρονης (σε πραγματικό χρόνο) εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας.

Θεματικές Ενότητες – Μαθήματα

  1. Εισαγωγή στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική θεωρία
  2. Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία
  3. Κλινικές Εφαρμογές Ι
  4. Κλινικές Εφαρμογές ΙΙ
  5. Ομάδα Παρατήρησης
  6. Process Groups

Πληροφορίες συμμετοχής

Η εκπαίδευση διεξάγεται με τη χρήση του μοντέλου μικτής μάθησης (Blended Learning). Σύμφωνα με αυτό, η δια ζώσης διδασκαλία συνδυάζεται με τη μάθηση μέσω διαδικτύου, μειώνοντας έτσι το χρόνο παρακολούθησης στη φυσική τάξη. Η δια ζώσης διδασκαλία διεξάγεται σε συμπυκνωμένη μορφή (block teaching),ένα διήμερο ή τριήμερο κάθε μήνα (Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή). Η διδασκαλία στην τάξη είναι βιωματική και αμφίδρομη, με case studies, εργαστήρια, video προβολές, προσομοιώσεις και role plays, διαλέξεις από στελέχη, εκπαιδευτικές επισκέψεις. Το εκπαιδευτικό υλικό κάθε διδασκόμενης ενότητας αναρτάται στης ψηφιακή πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες εκπονούν μια ατομική αξιολόγηση για κάθε ενότητα (report, παρουσίαση, case study, business plan, κ.ο.κ.) με την υποστήριξη καθηγητή. Οι εκπαιδευόμενοι έχουν πλήρη πρόσβαση σε πανεπιστημιακές υπηρεσίες και υποδομές του Mediterranean Professional Studies.

  • Σχεδιασμένο από ψυχολόγους & ψυχοθεραπευτές ειδικευμένους σε CBT.
  • Πρακτικές εφαρμογές, συμβουλευτικές τεχνικές & δεξιότητες.
  • Προσωπική & επαγγελματική ανάπτυξη.

Ευέλικτη φοίτηση, συνδυασμός δια ώσης & εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας.Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν διπλή πιστοποίηση:

  • Από το Mediterranean Professional Studies (Κέντρο Δια Βίου Μάθησης εγκεκριμένο από το Υπ. Παιδείας).
  • Από το European International University, διεθνώς αναγνωρισμένο ιδιωτικό πανεπιστήμιο και κέντρο δια βίου μάθησης, με έδρα το Παρίσι.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.