Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Advanced Professional Diploma Cyber Security

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Mediterranean Professional Studies
ΑΘΗΝΑ
Πελλήνης 8 & Πατησίων 107 (Πλ. Βικτωρίας ή στάση Αγγελοπούλου), Κέντρο Αθήνας
04/11/2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ίωνος Δραγούμη 21
04/11/2024
ΑΘΗΝΑ
Πελλήνης 8 & Πατησίων 107 (Πλ. Βικτωρίας ή στάση Αγγελοπούλου), Κέντρο Αθήνας
25/11/2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ίωνος Δραγούμη 21
25/11/2024
Πελλήνης 8 & Πατησίων 107 (Πλ. Βικτωρίας ή στάση Αγγελοπούλου), Κέντρο Αθήνας
Σε αίθουσα διδασκαλίας
Ίωνος Δραγούμη 21
Σε αίθουσα διδασκαλίας
Πελλήνης 8 & Πατησίων 107 (Πλ. Βικτωρίας ή στάση Αγγελοπούλου), Κέντρο Αθήνας
Σε αίθουσα διδασκαλίας
Ίωνος Δραγούμη 21
Σε αίθουσα διδασκαλίας

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ, Κολλεγίων και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής, με πτυχίο στην Πληροφορική.
  • μη πτυχιούχους, κατόχους διπλωμάτων ΙΕΚ ή πιστοποιητικών επαγγελματικής εξειδίκευσης, ή επαγγελματίες με εργασιακή εμπειρία στην Πληροφορική.

Οι συμμετέχοντες απαιτείται να έχουν καλό υπόβαθρο στην Αγγλική γλώσσα.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το hacking, το κακόβουλο λογισμικό και η διαρροή δεδομένων καθιστούν την κυβερνοασφάλεια απαραίτητη για τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και υλοποίηση πληροφοριακών συστημάτων. Η ταχύτητα εξέλιξης του internet και του διαμοιρασμού δεδομένων έχει ξεπεράσει αυτή της ανάπτυξης ασφαλών υποδομών. Το Advanced Professional Diploma Cyber Security βοηθά στην κάλυψη  αυτού του κενού και στελεχώνει τον κλάδο με επαγγελματίες εξειδικευμένους στην ασφάλεια συστημάτων.

Το πρόγραμμα θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τεχνικές και διοικητικές δεξιότητες στην ασφάλεια πληροφοριών, συστημάτων και επιχειρήσεων/ οργανισμών. Αυτό περιέχει θέματα διαχείρισης ρίσκου και συμμόρφωσης, διασφάλισης δικτύων και δοκιμών διείσδυσης σε συστήματα.

Παράλληλα με την εκπαίδευση σε καθιερωμένες πρακτικές προστασίας από παραβιάσεις ασφάλειας, το πρόγραμμα συστήνει καινοτόμες εφαρμογές που έχει αναδείξει η τελευταία επιστημονική έρευνα. Θα εκπαιδευτείς στο Ethical Hacking, ώστε να είσαι σε θέση να ανταποκρίνεσαι καλύτερα σε κυβερνοεπιθέσεις. Με την εκμάθηση των τεχνικών που χρησιμοποιούν οι κακόβουλοι εισβολείς (hackers), θα μπορείς να περιορίζεις τους κινδύνους και να αποτρέπεις πιθανές επιθέσεις.

Επιπλέον, το πρόγραμμα, σου δίνει τις δεξιότητες εκείνες  που απαιτούνται για τη λήψη κρίσιμων διοικητικών αποφάσεων, που σχετίζονται με την ολιστική προστασία και ασφάλεια ενός οργανισμού.

  • Advanced Security Protocols

Το μάθημα εστιάζει στην ανάλυση σύνθετων πρωτοκόλλων ασφαλείας. Επικεντρώνεται στα απαραίτητα πρωτόκολλα για τη διατήρηση της ασφάλειας σε απομακρυσμένα δίκτυα

  • Enterprise Security Management

Η διαχείριση της διαδικασίας ασφαλείας είναι ένα κρίσιμο μέρος της επιτυχούς εφαρμογής της. Το συγκεκριμένο μάθημα εξετάζει τα θεμελιώδη ζητήματα διαχείρισης & ασφάλειας δικτύων που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των συχνά αντικρουόμενων στόχων που μπορεί να οδηγήσουν σε δύσκολες αποφάσεις και συμβιβασμούς μεταξύ κόστους και αποτελεσματικής προστασίας.

  • Security: Attacks and Countermeasures

Σκοπός του μαθήματος είναι να βελτιώσει, μέσω της έρευνας, της ανάλυσης και του δημιουργικού σχεδιασμού, τις δεξιότητες των φοιτητών στην προστασία των συστημάτων από εσωτερικές και εξωτερικές απειλές. Οι φοιτητές αναπτύσσουν τα αναλυτικά εργαλεία προκειμένου να εφαρμόζουν πραγματικές, ηθικές δοκιμές διείσδυσης (penetration testing) σε συστήματα.

  • Securing Networks

Αφορά σε μεθόδους για την προστασία ενός δικτύου από εσωτερικές και εξωτερικές απειλές. Θα καλύψεις τις διαφορετικές μεθόδους διάτρησης συστημάτων, καθώς και των μηχανισμών εντοπισμού και προστασίας από αυτές.

  • Human and Legal Aspects of Cyber Security

Εισαγωγή στις νομικές και ανθρώπινες διαστάσεις της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Αρχικά καλύπτονται νομικές προεκτάσεις και εφαρμογές, στο πλαίσιο της ευθύνης των πληροφοριακών συστημάτων. Έπειτα, καλύπτονται οι ανθρώπινες διαστάσεις της κυβερνοασφάλειας, οδηγώντας σε κατανόηση της ερευνητικής πρακτικής στον σχεδιασμό και την εκτέλεση επιστημονικών μελετών.

Πληροφορίες συμμετοχής

  • Πιστοποίηση από το European International University (Paris).
  • Ανάπτυξη τεχνικών & διοικητικών γνώσεων ασφάλειας πληροφοριών & οργανισμών.
  • Προετοιμασία για την πιστοποίηση BSI ISO 27001 Lead Auditor.
  • Εκπαίδευση σε εικονικά εργαστήρια Microsoft Azure Labs.
  • Ευέλικτη εξ’ αποστάσεως φοίτηση με σύγχρονη τηλεκατάρτιση.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση τoυ προγράμματος, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν διπλή πιστοποίηση:

  • Από το Mediterranean Professional Studies (Κέντρο Δια Βίου Μάθησης εγκεκριμένο από το Υπ. Παιδείας).
  • Από το European International University, διεθνώς αναγνωρισμένο ιδιωτικό πανεπιστήμιο και κέντρο δια βίου μάθησης, με έδρα το Παρίσι.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.