Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Professional Diploma Αθλητική Ψυχολογία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Mediterranean Professional Studies
ΑΘΗΝΑ
Πελλήνης 8 & Πατησίων 107 (Πλ. Βικτωρίας ή στάση Αγγελοπούλου), Κέντρο Αθήνας
4/11/2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ίωνος Δραγούμη 21
4/11/2024
ΑΘΗΝΑ
Πελλήνης 8 & Πατησίων 107 (Πλ. Βικτωρίας ή στάση Αγγελοπούλου), Κέντρο Αθήνας
25/11/2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ίωνος Δραγούμη 21
25/11/2024
Πελλήνης 8 & Πατησίων 107 (Πλ. Βικτωρίας ή στάση Αγγελοπούλου), Κέντρο Αθήνας
Σε αίθουσα διδασκαλίας
Ίωνος Δραγούμη 21
Σε αίθουσα διδασκαλίας
Πελλήνης 8 & Πατησίων 107 (Πλ. Βικτωρίας ή στάση Αγγελοπούλου), Κέντρο Αθήνας
Σε αίθουσα διδασκαλίας
Ίωνος Δραγούμη 21
Σε αίθουσα διδασκαλίας

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας (ψυχολόγους, συμβούλους κ.α.)
  • Επαγγελματίες Αθλητισμού (προπονητές, γυμναστές, managers, κ.α.)
  • Γονείς, κηδεμόνες ή άλλα πρόσωπα ενδιαφέροντος νεαρών αθλητών
  • Αθλητές

Σκοπός

Η εκπαίδευση στην Αθλητική Ψυχολογία και Ψυχολογία της Άσκησης προετοιμάζει τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και του αθλητισμού καθώς και πρόσωπα ενδιαφέροντος των αθλητών που θέλουν να δουλέψουν με τυπικούς και μη τυπικούς πληθυσμούς στον απαιτητικό χώρο του Αθλητισμού, με στόχο την βελτίωση της αθλητικής απόδοσης και την προστασία της ψυχικής υγείας. Το επιμορφωτικό αυτό πρόγραμμα διευρύνει επαγγελματικές προοπτικές, ενισχύει τις επαγγελματικές δεξιότητες και εξελίσσει σε προσωπικό επίπεδο και τους συμμετέχοντες.

Περιγραφή σεμιναρίου

Οι ψυχολογικές δεξιότητες των αθλητών είναι σημαντικό να εξελίσσονται παράλληλα με τις φυσικές και σωματικές, στο πλαίσιο της διαφύλαξης της ψυχικής υγείας και συγχρόνως της ενίσχυσης της απόδοσης. Οι εφαρμογές της αθλητικής ψυχολογίας αφορούν όλους τους τομείς όπου το άτομο καλείται να αποδώσει και να παραμείνει ανθεκτικό στην πίεση, αλλά και σε όλους τους πληθυσμούς, αθλητές, πρωταθλητές και ελεύθερα ασκούμενους, καθώς και άμεσα εμπλεκόμενα άτομα, όπως οι γονείς και κηδεμόνες.  

Το πρόγραμμα αναλύει τις βασικές θεωρητικές έννοιες της Αθλητικής Ψυχολογίας και της Ψυχολογίας της Άσκησης καθώς και τους μηχανισμούς που συμβάλλουν και ενισχύουν την απόδοση, ενώ ταυτόχρονα εξετάζονται πρακτικές και τεχνικές παρέμβασης για την προστασία της ψυχικής ευεξίας.  Σκοπός η κατανόηση του ρόλου του αθλητικού ψυχολόγου και της συνεργασίας με άτομα και ομάδες, ενώ παράλληλα και μέσω των πρακτικών και βιωματικών μαθημάτων οι συμμετέχοντες αναπτύσσουν συμβουλευτικές δεξιότητες προσαρμοσμένες στις ανάγκες των αθλητών.

Το πρόγραμμα καλύπτει έξι (6) βασικές θεματικές ενότητες της Αθλητικής Ψυχολογίας, ενώ περιλαμβάνει βιωματικά – πρακτικά μαθήματα σε ανάπτυξη δεξιοτήτων συμβουλευτικής, coaching και mentoring.

  • Αθλητική Ψυχολογία & Ψυχολογία της Άσκησης
  • Κοινωνικές & Γνωστικές Διεργασίες της Απόδοσης
  • Ψυχική Υγεία & Ευεξία στον Αθλητισμό και την Άσκηση
  • Δεξιότητες Συμβουλευτικής για Αθλητικούς Ψυχολόγους (με πρακτική εφαρμογή)
  • Coaching & Mentoring (με πρακτική εφαρμογή)
  • Ανάπτυξη & Διαχείριση Ταλέντου στον Αθλητισμό

Πληροφορίες συμμετοχής

Η εκπαίδευση διεξάγεται με τη χρήση του μοντέλου μικτής μάθησης (Blended Learning). Σύμφωνα με αυτό, η δια ζώσης διδασκαλία συνδυάζεται με τη μάθηση μέσω διαδικτύου, μειώνοντας έτσι το χρόνο παρακολούθησης στη φυσική τάξη. Η δια ζώσης διδασκαλία διεξάγεται σε συμπυκνωμένη μορφή (block teaching),ένα διήμερο ή τριήμερο κάθε μήνα (Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή). Η διδασκαλία στην τάξη είναι βιωματική και αμφίδρομη, με case studies, εργαστήρια, video προβολές, προσομοιώσεις και role plays, διαλέξεις από στελέχη, εκπαιδευτικές επισκέψεις. Το εκπαιδευτικό υλικό κάθε διδασκόμενης ενότητας αναρτάται στης ψηφιακή πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες εκπονούν μια ατομική αξιολόγηση για κάθε ενότητα (report, παρουσίαση, case study, business plan, κ.ο.κ.) με την υποστήριξη καθηγητή. Οι εκπαιδευόμενοι έχουν πλήρη πρόσβαση σε πανεπιστημιακές υπηρεσίες και υποδομές του Mediterranean Professional Studies.

Mε την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν διπλή πιστοποίηση:

  • Από το Mediterranean Professional Studies (Κέντρο Δια Βίου Μάθησης εγκεκριμένο από το Υπ. Παιδείας).
  • Από το European International University, διεθνώς αναγνωρισμένο ιδιωτικό πανεπιστήμιο και κέντρο δια βίου μάθησης, με έδρα το Παρίσι.

Η πιστοποίηση που παρέχει το πρόγραμμα μπορεί να αξιοποιηθεί σε πολλά επίπεδα με κέντρο τον εαυτό και τον επαγγελματία:

  • Οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας εφαρμόζουν τις γνώσεις & δεξιότητές τους στην άσκηση του επαγγέλματός τους ως αθλητικοί ψυχολόγοι, σύμβουλοι ψυχικής υγείας ή ψυχοθεραπευτές, που δουλεύουν με αθλητικούς πληθυσμούς και ασκούμενους.
  • Οι προπονητές και γυμναστές δουλεύουν καλύτερα με τις ομάδες και τους αθλητές τους, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της απόδοσης και την ανάπτυξη και διαχείριση ταλαντούχων αθλητών.
  • Οι γονείς, κηδεμόνες κατανοούν το πλαίσιο στο οποίο καλούνται να αποδώσουν τα συγγενικά τους πρόσωπα και μπορούν και στηρίζουν αποτελεσματικά τους νεαρούς αθλητές.
  • Οι ίδιοι οι αθλητές οδηγούνται σε μεγαλύτερη αυτογνωσία και αυτοπραγμάτωση και κατανοούν μηχανισμούς και διεργασίες της απόδοσης, ενώ διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τις συναισθηματικές τους καταστάσεις.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.