Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εκπαίδευση στο Ψυχομετρικό Εργαλείο WAIS-IV(4η)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ

Περιγραφή σεμιναρίου

Το εργαλείο χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση της νοημοσύνης και των γνωστικών ικανοτήτων των εφήβων, από 16 έτη και 0 μήνες,  και  των ενηλίκων μέχρι τα 90 έτη και 11 μήνες. Η χρήση του εργαλείου πραγματοποιείται ευρέως από ψυχολόγους. Στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η αναθεωρημένη έκδοση του WAIS εξερευνά και τις έξι διαστάσεις της νοημοσύνης του εφήβου ή του ενήλικα, αναδεικνύοντας δυνατότητες και αδυναμίες. Επιπλέον, μέσω των αποτελεσμάτων, ο ειδικός έχει την δυνατότητα να αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες για τυχόν νευροεκφυλιστικές νόσους, σε όλο το εύρος της πρώιμης ενηλικίωσης έως και της τρίτης ηλικίας.

Το WAIS-IV (Wechsler Adult Intelligence Scale – Fourth Edition) χαρακτηρίζεται ως το πιο έγκυρο και αναθεωρημένο εργαλείο εκτίμησης της νοημοσύνης και των γνωστικών λειτουργιών των εφήβων και των ενηλίκων. Αναπτύχθηκε από τον Αμερικανό Ψυχολόγο, David Wechsler, και παρουσιάστηκε στον ελληνικό πληθυσμό το 2014, με την αναθεωρημένη 4η έκδοσή του, από τη ΜΟΤΙΒΟ Α.Ε, με την άδεια της NCS  Pearson Inc, ο οποίος είναι και ο μοναδικός εκδότης. Η ιστορία του αντικατοπτρίζει τη συνεχή προσπάθεια για την καλύτερη κατανόηση και μέτρηση της ανθρώπινης νοημοσύνης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Εκπαίδευση στο Ψυχομετρικό Εργαλείο WAIS-IV(4η)
Το WAIS-IV, θεωρείται ένα από τα πιο αξιόπιστα εργαλεία και χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση της νοημοσύνης και των γνωστικών ικανοτήτων των εφήβων, από 16 έτη και 0 μήνες και  των ενηλίκων μέχρι τα 90 έτη και 11 μήνες. Η χρήση του εργαλείου πραγματοποιείται ευρέως από επαγγελματίες ψυχολόγους σε κλινικά, εκπαιδευτικά και ερευνητικά πλαίσια, οι οποίοι επιθυμούν να αξιολογήσουν τη γνωστική ικανότητα των εφήβων και των ενηλίκων με ακρίβεια και λεπτομέρεια. Στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Η αναθεωρημένη έκδοση του WAIS εξερευνά και τις έξι διαστάσεις της νοημοσύνης του εφήβου ή του ενήλικα, αναδεικνύοντας δυνατότητες και αδυναμίες. Επιπλέον, μέσω των αποτελεσμάτων, ο ειδικός έχει την δυνατότητα να αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες για τυχόν νευροεκφυλιστικές νόσους, σε όλο το εύρος της πρώιμης ενηλικίωσης έως και της τρίτης ηλικίας.

Η κατάλληλη εκπαίδευση στο WAIS-IV εξασφαλίζει ότι οι επαγγελματίες μπορούν να παρέχουν ακριβείς και έγκυρες αξιολογήσεις της γνωστικής λειτουργίας, συμβάλλοντας στην καλύτερη κατανόηση και υποστήριξη των ατόμων που αξιολογούνται. Το WAIS-IV έχει σχεδιαστεί για να αξιολογεί μια ευρεία γκάμα γνωστικών ικανοτήτων και να παρέχει μια συνολική εκτίμηση της νοημοσύνης του ατόμου.

Μέσω της νευροψυχολογικής εκπαίδευσης του συγκεκριμένου Διαγνωστικού Εργαλείου, ο ειδικός ψυχικής υγείας θα έχει την ικανότητα να χορηγήσει και να ερμηνεύσει τα ευρήματα της κλίμακας WAIS-IVGR.

  • Παρουσίαση Εργαλείου WAIS-IV (Αναφορά σε γενικές πληροφορίες)
  • Τρόπος και οδηγίες Εξέτασης
  • Παρουσίαση των υποκλιμάκων WAIS-IV (ανάλυση λειτουργιών και γνωστικών περιοχών)Ανάλυση των Κύριων και Βοηθητικών Δεικτών
  • Οδηγίες Χορήγησης (Ανάλυση και επεξήγηση εξέτασης και προετοιμασία χορήγησης)
  • Οδηγίες Βαθμολόγησης (Ανάλυση τρόπου βαθμολόγησης και κανόνων)Βαθμολόγηση (Φυλλάδιο βαθμολόγησης, εισαγωγή στους χαρακτηρισμούς επιδόσεων)
  • Εξαγωγή Δεικτών
  • Ερμηνεία των αποτελεσμάτων (επεξήγηση χαρακτηρισμών επιδόσεων, σύνδεση με κλινική εικόνα)Σύνταξη Αναφοράς (Εισαγωγή τρόπου συγγραφής αναφοράς, επεξήγηση υπο-ενοτήτων)
  • Παρουσίαση Αναφορών
  • Παρουσίαση περιστατικών (σύνδεση αποτελεσμάτων και ερμηνεία αυτών, βάσει της κλινικής συμπτωματολογίας)Παρουσίαση πραγματικών κλινικών περιστατικών (εφήβων και πρώιμης ενήλικης ζωής)
  • Χορήγηση και Βαθμολόγηση αυτών
  • Συζήτηση
    Ερμηνεία πραγματικών κλινικών περιστατικών (τρίτης ηλικίας)
  • Πρακτική εξάσκηση στη συγγραφή αναφοράς των περιστατικών
  • Συζήτηση
  • Επισκόπηση εκπαιδευτικού προγράμματος

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.