Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με όλες τις απαραίτητες πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις σχετικά με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού o οποίος επιδιώκει τη δημιουργία θετικών κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Παρουσιάζει αναλυτικά τρόπους και καλές πρακτικές επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κλάδο του αγροτικού τουρισμού και του τουρισμού στην ύπαιθρο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για το λόγο αυτό, παράλληλα με την εισηγήτρια, επιχειρηματίες του κλάδου θα προσκαλούνται στο σεμινάριο, περιγράφοντας την προσωπική τους εμπειρία.
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:
-
Να σχεδιάσουν και να προσφέρουν δραστηριότητες και υπηρεσίες αγροτικού τουρισμού και τουρισμού στην ύπαιθρο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
-
Να οργανώνουν και να διαχειρίζονται την επιχείρηση τους, ενσωματώνοντας διεθνή πρότυπα ποιότητας στις υπηρεσίες τους.
-
Να κατανοήσουν και να προσαρμόσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες στις ανάγκες και τα κίνητρα των διαφορετικών εν δυνάμει πελατών.
-
Να επιμεληθούν στοιχεία στρατηγικών μάρκετινγκ και να συμμετέχουν σε δίκτυα προώθησης του κλάδου.
-
Να υποβάλλουν προτάσεις για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα.