Το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με όλες τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σχετικά με τη διαδικασία σπιτικής ζυθοποίησης και ανάπτυξης συνταγών. Επίσης παρουσιάζονται μέθοδοι παρασκευής διαφορετικών ειδών μπύρας όπως Lager, Bock & Weiss από την παρασκευή εκχυλίσματος σπιτικής μπύρ μέχρι την εμφιάλωση της.
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:
-
Να γνωρίζουν την παρασκευή, εμφιάλωση και γευσιγνωσία διαφορετικών ειδών μπύρας
-
Να γνωρίζουν τη διαδικασία παρασκευής διαφορετικών ειδών μπύρας
-
Να αναπτύξουν τη δική τους συνταγή μπύρας
-
Να επιλέγουν και να χρησιμοποιούν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την οικιακή ζυθοποίηση
-
Να εμφιαλώσουν τη μπύρα που θα παράγεται
-
Να αναπτύξουν δεξιότητες γευσιγνωσίας