H γνωριμία με την Ιταλική Κουζίνα και η μύηση μέσω επαγγελματικών όρων στα μυστικά της, απαιτεί ουσιαστική γνώση των βασικών συνταγών, μελέτη, μεθοδικότητα και πρακτική εξάσκηση. Στο Σεμινάριο Ιταλικής Κουζίνας θα διδαχθείς τις βασικές συνταγές του Risotto, της Pasta και των ζυμών (Pizza, Focaccia, Bruschetta), παραδοσιακές σάλτσες (Napolitana, Carbonara, Puttanesca, Pesto, Bolognese) και αυθεντικά ιταλικά πιάτα (Minestrone Soup, Penne Di Polo, Ragu).
Συνολικά, το Σεμινάριο Ιταλικής Κουζίνας σου παρέχει όχι μόνο τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, αλλά και τη δυνατότητα να εξασκηθείς στην πράξη, κατακτώντας την τέχνη της Ιταλικής γαστρονομίας. Μέσα από αυτό το σεμινάριο, θα αποκτήσεις τις δεξιότητες και τη γνώση που χρειάζεσαι για να δημιουργείς γεύσεις που θα εντυπωσιάσουν και θα φέρουν την αυθεντική Ιταλία στο πιάτο σου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Οι έμπειροι εισηγητές του σεμιναρίου προσφέρουν γνώσεις που καλύπτουν τόσο το θεωρητικό όσο και το πρακτικό μέρος της ειδικότητας. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι σπουδαστές θα παρακολουθήσουν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
-
Εισαγωγή στην Ιταλική Κουζίνα
-
Pasta (Napolitana, Carbonara, Puttanesca, Pesto, Bolognese, Amatriciana, cacio e pepe)
-
Risotti
-
Insalatte italiane
-
Pizza
-
Panzanella
-
Focaccia
-
Κοτόπουλο (Caprese, Cacciatore)
-
Bruschetta
-
Σούπες