Εισηγητής
Έλενα Μπατσίλα
Σε ποιους απευθύνεται
Σκοπός
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:
Περιγραφή σεμιναρίου
Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τον υπέροχο κόσμο του κρασιού. Παρουσιάζει και αναλύει τα χαρακτηριστικά των κυριότερων γηγενών και διεθνών ποικιλιών οινοποίησης. Περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους παράγονται τα λευκά, τα ερυθρά αλλά και τα ροζέ κρασιά. Επεξηγεί και ερμηνεύει την ισχύουσα Νομοθεσία για τα Ελληνικά κρασιά. Παρουσιάζει τις συνθήκες που πρέπει να φυλάσσονται τα κρασιά, πως σερβίρονται καθώς και τους αρμονικούς συνδυασμούς τους με τα εδέσματα. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιούνται γευσιγνωσίες κρασιών από γνωστά οινοποιεία της Ελλάδας*.
* Χρόνια υποστηρίζουν το σεμινάριο με τη χορηγία των οίνων τους τα παρακάτω οινοποιεία:
Έχουν επίσης φιλοξενηθεί οίνοι από την Ι. Μπουτάρης & Υιός Α.Ε. Οινοποιητική, την Οινοποιία- αποσταγματοποιία Ε. Τσάνταλης, το Κτήμα Λίγα, το Κτήμα Δαλαμάρα , το Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου, το Οινοποιείο Μυλοποτάμου,το Κτήμα Στεργίου, το Οινοποιείο Αϊδαρίνη, το Κτήμα Πιερία Ερατεινή κ.λ.π.
Πληροφορίες συμμετοχής
Το κόστος περιλαμβάνει σημειώσεις του σεμιναρίου και πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές (στα αγγλικά) της βιβλιοθήκης "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή" καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου.
Διάρκεια: 24 ώρες ; 12 συναντήσεις Ημέρες / Ώρες: Τετάρτη, 17:30-19:30
Κόστος Συμμετοχής
Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος