Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Οινογευστικές & Οινολογικές συναθροίσεις

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΚΔΒΜ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Εισηγητής

Έλενα Μπατσίλα

Σε ποιους απευθύνεται

  • Τεχνολόγους Τροφίμων  & Διατροφής που επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο του κρασιού.
  • Αποφοίτους Τουριστικών Επαγγελμάτων (κυρίως Ξενοδ/κων Επιχειρήσεων και Μαγειρικής)
  • Σε κάθε οινόφιλο καταναλωτή
  • Σε νέους επιχειρηματίες στο χώρο του Τουρισμού με έμφαση την εστίαση

Σκοπός

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

  • Να αναγνωρίζουν την κοινωνική και την οικονομική σημασία που έχει το αμπέλι και το κρασί για την Ελλάδα.             
  • Να διακρίνουν τα βασικά χαρακτηριστικά των κυριότερων γηγενών ποικιλιών.             
  • Να περιγράφουν τους τρόπους με τους οποίους παράγονται οι διάφοροι τύποι κρασιών.
  • Να αναγνωρίζουν τις κατηγορίες στις οποίες ανήκουν τα κρασιά σύμφωνα με την ισχύουσα Ελληνική Νομοθεσία αλλά και να ερμηνεύουν τις ετικέτες τους.
  • Να σχεδιάζουν και να οργανώνουν την ιδανική κάβα διατήρησης των κρασιών.
  • Να υιοθετούν τους σωστούς κανόνες σερβιρίσματος των κρασιών.
  • Να αξιοποιούν την τεχνική της γευσιγνωσίας, η οποία υποστηρίζεται επιπλέον με την εκπαίδευση της οσφρητικής τους ικανότητας με το “Le nez du vin” του JeanLenoir, ώστε να απολαμβάνουν τα κρασιά της επιλογής τους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τον υπέροχο κόσμο του κρασιού. Παρουσιάζει και αναλύει τα χαρακτηριστικά των κυριότερων γηγενών και διεθνών ποικιλιών οινοποίησης. Περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους παράγονται  τα λευκά, τα ερυθρά αλλά και τα ροζέ κρασιά. Επεξηγεί και ερμηνεύει την ισχύουσα Νομοθεσία για τα Ελληνικά κρασιά. Παρουσιάζει τις συνθήκες που πρέπει να φυλάσσονται  τα κρασιά, πως  σερβίρονται καθώς  και τους αρμονικούς συνδυασμούς τους με τα εδέσματα. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιούνται γευσιγνωσίες κρασιών από γνωστά οινοποιεία της Ελλάδας*.

* Χρόνια υποστηρίζουν το σεμινάριο με τη χορηγία των οίνων τους τα παρακάτω οινοποιεία:

  • Κτήμα Άλφα
  • Κτήμα Βιβλία Χώρα
  • Κτήμα Βογιατζή
  • Κτήμα Γεροβασιλείου
  • Κτήμα Κυρ-Γιάννη
  • Κτήμα Τέχνη Οίνου
  • Κτήμα Παυλίδη
  • Κτήμα Σκούρα
  • Κτήμα Πόρτο Καρράς
  • Κτήμα Κ. Λαζαρίδη
  • Οινοποιία Ν. Λαζαρίδη
  • Gaia Wines
  • Οινοποιείο Χατζηδάκη
  • Κρασιά Wine Therapy
  • Αργυράκης Wines
  • Matamis Wines
  • Οινοποιείο Κεχρής
  • Οινοποιείο Λύκου
  • Αμπελώνες Θυμιόπουλου
  • Κρασιά Ασλάνη
  • Κτήμα Χατζηβαρύτη
  • Οινοποιείο Αϊδαρίνη
  • Novus Winery
  • Οινοποιείο Μικρά Θήρα
  • Κτήμα Δύο Ύψη
  • Κρασιά Κωτούλα
  • Kitrus Winery
  • Οίνοι Μονής  Χιλανδαρίου

Έχουν επίσης φιλοξενηθεί οίνοι από την Ι. Μπουτάρης & Υιός Α.Ε. Οινοποιητική, την Οινοποιία- αποσταγματοποιία Ε. Τσάνταλης, το Κτήμα Λίγα, το Κτήμα Δαλαμάρα , το Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου, το Οινοποιείο Μυλοποτάμου,το Κτήμα Στεργίου, το Οινοποιείο Αϊδαρίνη, το Κτήμα Πιερία Ερατεινή κ.λ.π.

Πληροφορίες συμμετοχής

Το κόστος περιλαμβάνει σημειώσεις του σεμιναρίου και πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές (στα αγγλικά) της βιβλιοθήκης "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή" καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Διάρκεια: 24 ώρες ; 12 συναντήσεις
Ημέρες / Ώρες: Τετάρτη, 17:30-19:30

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.