Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Molecular Mixology by Aris Chatziantoniou

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
HotelBrain Academy

Εισηγητής

Άρης Χατζηαντωνίου

Ο Άρης Χατζηαντωνίου ανήκει στην κατηγορία των bartenders που μετατρέπουν το απλό ποτό σε έργο τέχνης. Με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εστίασης, ξεκίνησε την καριέρα του το 1997 και έκτοτε έχει αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στον τομέα του bartending. Έχει παρουσιάσει και εκπαιδεύσει bartenders σε περισσότερες από 35 χώρες παγκοσμίως, αποσπώντας διακρίσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς bartending και τιμητικές βραβεύσεις από πανεπιστήμια για την εφαρμογή επιστημονικών τεχνικών στους χώρους εστίασης. Σήμερα είναι Global Ambassador Bartender για το Metaxa, ενώ παράλληλα διατηρεί τη θέση του Bar Manager στον όμιλο Δειπνοσοφιστήριον. Ως Leading Bartenders Society Ambassador για την εταιρία Καρούλιας, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση του επαγγέλματος, ενώ είναι αρθρογράφος στο περιοδικό F.L.A.G. και κριτής σε διαγωνισμούς bartending σε Ελλάδα και εξωτερικό. Δημιουργός των MoMix Cocktails και συνδημιουργός των MoMix Bars, προσφέροντας πρωτοποριακές εμπειρίες μιξολογίας, καθώς και ο δημιουργός του Mr. Goodmix.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η HotelBrain Academy σε συνεργασία του με τον Άρη Χατζηαντωνίου παρουσιάζει το σεμινάριο Molecular Mixology, όπου θα εισάγει τους συμμετέχοντες στις σύγχρονες μοριακές τεχνικές της μιξολογίας. Το σεμινάριο θα εστιάσει σε πρωτοποριακές μεθόδους, όπως σφαιροποίηση, αφροποίηση και χρήση υγρού αζώτου, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία εκπαίδευσης για επαγγελματίες που επιθυμούν να εξελίξουν τις δεξιότητές τους.

  • Τρόποι παραγωγής δημιουργικών cocktails με prebatching σε μεγάλες ποσότητες
  • Eφαρμογές Μοριακής που δίνουν λύσεις. Σημαντικοί κανόνες εφαρμογών μοριακής και εισαγωγή σε βασικές τεχνικές. Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από την χρήση των υδροκολλοειδών και ποιες είναι οι «παγίδες» στη δημιουργία concept cocktails.
  • Ιξώδες και αντίληψη αίσθησης αλκοόλ. Πώς εκμεταλλευόμαστε τον τρόπο που αναγνωρίζουμε τις γεύσεις σε ένα cocktail
  • Όξινα cocktails και τρόποι ενίσχυσης των αρωμάτων τους. Υλικά που ολοκληρώνουν την αίσθηση του ξινού στο στόμα και συνταγές με πολλαπλές χρήσεις

Πληροφορίες συμμετοχής

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Οι σπουδαστές στο τέλος του προγράμματος θα πιστοποιηθούν με Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) HotelBrain Academy.
Η HotelBrain Academy αποτελεί πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΠΠΕΠ Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ. (αρ.αδείας 29755/Κ6/15.3.2023 - ΦΕΚ Β 1792/2023)

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.