Τελικά, τι θα κάνετε με τον θυμό σας;
Άραγε, πρέπει να «βγάλετε» το θυμό από μέσα σας; Μήπως πρέπει να τον γαληνέψετε παίρνοντας βαθιές ανάσες; Μήπως πρέπει να βάλετε «όρια» στον άλλον που σάς θυμώνει ή να δηλώσετε υπεροχή δια μιας επιτηδευμένης αδιαφορίας;
Αν νιώθετε πως όλες αυτές οι συνταγές αποβολής του θυμού, δεν αποδίδουν, αν δεν μπορείτε καν να ορίσετε, χωρίς ταυτολογίες: “τι είναι ο θυμός ως συναίσθημα, τι μάς δηλώνει για την ανθρώπινη φύση και ποια τα κύρια χαρακτηριστικά του(όχι οι εκδηλώσεις);”
Αν αναζητάτε την βαθύτερη αιτία του θυμού σας μέσα σας( και όχι στους άλλους), αν δηλαδή επιθυμείτε να κατανοήσετε τι ακριβώς κρύβεται πίσω από τον δικό σας θυμό..
…και πολύ περισσότερο…
Αν αναζητάτε τον δικό σας, προσωπικό, τρόπο στον έλεγχο αυτού...
Τότε, ναι! Έχετε σοβαρούς λόγους και ισχυρό κίνητρο να παρακολουθήσετε το σεμινάριο αυτό!!
Καινοτομίες του σεμιναρίου:
-
Αμιγώς πρακτικό και βιωματικό.
-
Μικρές ομάδες των 4-5 ατόμων.
-
Σύντομο σε χρονική διάρκεια.
-
Σάς ενθαρρύνει στην άμεση εφαρμογή- στο βαθμό που και εσείς νιώθετε έτοιμοι- των όσων κατανοείτε και μαθαίνετε, από την πρώτη μας συνάντηση.
-
Αξιοποιοιεί τη δύναμη της ομάδας, προκειμένου να κατανοήσετε- εξηγήσετε και αλλάξετε ό,τι σάς ενοχλεί..
-
Η κατανόηση και εξήγηση του θυμού σας δεν βασίζονται σε γενικόλογες ψυχολογικές θεωρίες.
-
Οι υποδείξεις προς την αλλαγή σας δεν είναι αόριστες αλλά συγκεκριμένες και προσαρμοσμένες στον καθένα σας προσωπικά.
-
Στο τέλος της κάθε συνάντησης σάς προσφέρει πρακτικές συμβουλές που βοηθούν τον απεγκλωβισμό σας και την άμεση αλλαγή σας.
-
Ως την τελευταία συνάντηση μας θα έχετε κατανοήσει πλήρως και εν τοις πράγμασι τον μηχανισμό που δημιουργεί και αναπαράγει το θυμό σας, καθώς και τη μέθοδο ελέγχου αυτού. Θα είστε σε θέση να τον ελέγχετε!!
Δομή σεμιναρίου
Στην 1η και 2η συνάντηση σάς δίνεται η δυνατότητα να αφηγηθείτε και να εκφράσετε τις απόψεις και εμπειρίες σας αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα.
Μέσω των αφηγήσεων σας και των δικών μου παρεμβάσεων μπορείτε να κατανοήσετε α)τι είναι και τι δεν είναι ο θυμός, β)πώς δημιουργείται στον καθένα σας ξεχωριστά, γ)να λάβετε συγκεκριμένες υποδείξεις για το τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφεύγετε.
Στην 3η συνάντηση μας χρησιμοποιώντας τις αφηγήσεις σας και role playing μαθαίνετε τρόπους να τον ελέγχετε.
Στο ενδιάμεσο της 3ης και 4ης συνάντησης μας καλείστε να εφαρμόσετε στην καθημερινότητα σας τους νέους τρόπους ελέγχους.
Στην 4η συνάντηση μας παρεμβαίνω στις δυσκολίες που συναντήσατε και μέσω αυτών καθώς και μέσω πραγματικών ή επινοημένων από εμένα αφηγήσεων, καθιστούμε τη γνώση σας σταθερή και στέρεα.