Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ-ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ: Εισαγωγή στην Παραγωγή και Γευσιγνωσία Κρασιών

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία AGRO / Καλλιέργειες

Εισηγητής

Γιάννης Φλεριανός
Πτυχίo Χημείας και Oινoλoγίας, Πανεπιστήμιo Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπoυδές στo University of California, Davis, USA με υπoτρoφία της Αμερικανικής Ένωσης Oινoλόγων και τoυ περιoδικoύ WINE SPECTATOR. Εργάστηκε ως βoηθός στα εργαστήρια Μικρoβιoλoγίας και Oινoπoιΐας και ως ερευνητής-oινoλόγoς για θέματα αρωμάτων των κρασιών στo oινoπoιείo Robert Mondavi στη Napa Valley, California, USA. Είναι σύμβoυλoς σε oινoπoιεία και συνιδιoκτήτης τoυ oινoπoιείoυ «Αμπελώνες Φλεριανoύ».

Περιγραφή σεμιναρίου

– Ιστορικά Στοιχεία. Αμπελουργία. Παραγωγή Κρασιών
– Παραγωγή Κρασιών και Παράγοντες Ποιότητας
– Τύποι Κρασιών. Ετικέτες. Αγοράζοντας Κρασί. Η Ιδανική Κάβα
– Εισαγωγή στη Γευσιγνωσία Κρασιών. Η Όψη, τα Αρώματα και το Στόμα των Κρασιών Γευσιγνωσία Λευκών και Ερυθρών Κρασιών
– Κυριότερες Περιοχές και Ποικιλίες του Ελληνικού Αμπελώνα Ι
– Κυριότερες Περιοχές και Ποικιλίες του Ελληνικού Αμπελώνα ΙΙ
– Κρασί και Φαγητό
– Βαθμολόγηση Κρασιών. Γευσιγνωσία Διεθνής Αμπελώνας

Πληροφορίες συμμετοχής

ΔΕΥΤΕΡΑ / 6:30-8:30 μ.μ.

Κόστος Συμμετοχής

280€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.