Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Μύθοι και αλήθειες στην κουζίνα

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
ΚΔΒΜ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
Εξ Αποστάσεως
Live E-Learning
18/02/2025
24 ώρες

Εισηγητής

Ειρήνη Ζαφειροπούλου

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο είναι ιδανικό για:

  • Γονείς και φροντιστές/ριες που αναλαμβάνουν τη σίτιση της οικογένειας.
  • Επαγγελματίες και ερασιτέχνες μάγειρες/ισσες που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.
  • Όσους/ες θέλουν να εντάξουν υγιεινές συνήθειες στην καθημερινότητά τους.
  • Όποιον/α θέλει να μάθει πώς η επιστήμη μπορεί να κάνει τη μαγειρική πιο απολαυστική και θρεπτική.

Σκοπός

Τι θα μπορείτε να κάνετε μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου:

  • Να κατανοείτε καλύτερα τη σχέση μεταξύ μαγειρέματος, θρέψης και υγείας.
  • Να σχεδιάζετε υγιεινά, ισορροπημένα γεύματα για εσάς και την οικογένειά σας.
  • Να προσεγγίζετε τη μαγειρική με επιστημονική ακρίβεια και δημιουργικότητα.
  • Να αποφεύγετε κοινούς διατροφικούς μύθους και παγίδες.
  • Να διασφαλίζετε μέγιστη θρεπτική αξία και ασφάλεια στα φαγητά σας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ένα φαγητό αλλάζει γεύση και υφή ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος; Ή πώς να διατηρήσετε τη διατροφική αξία του φαγητού σας χωρίς συμβιβασμούς στη νοστιμιά; Στο σεμινάριο αυτό αναλύουμε την επιστήμη πίσω από τη μαγειρική, καταρρίπτουμε διατροφικούς μύθους και σας εξοπλίζουμε με πρακτικές γνώσεις για υγιεινά και νόστιμα γεύματα που μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα στο σπίτι.

Μαζί θα ανακαλύψουμε:

  • Τι πραγματικά συμβαίνει στο φαγητό όταν τηγανίζεται, ψήνεται, ζεσταίνεται στα μικροκύματα ή βράζεται.
  • Πώς να επιλέξετε τη σωστή μέθοδο μαγειρέματος για κάθε τρόφιμο.
  • Ιδέες και συνταγές για γρήγορα και υγιεινά snacks, όπως μπάρες δημητριακών, energy balls και banana bread.
  • Την επιστημονική αλήθεια πίσω από διατροφικά trends, όπως φυτικά ροφήματα, υποκατάστατα ζάχαρης, σπόρους και Ω3 λιπαρά.
  • Τρόπους για να μειώσετε τη σπατάλη τροφίμων, με πρακτικές παρασκευές και αποθήκευση.

Θεματολογία

  • Επιστήμη της πέψης και απορρόφησης θρεπτικών συστατικών
  • Αλλεργίες και δυσανεξίες
  • Μύθοι και αλήθειες για τα λιπαρά, τη ζάχαρη και τον φούρνο μικροκυμάτων
  • Συντήρηση τροφίμων
  • Ισορροπημένη διατροφή και εποχικότητα τροφίμων
  • Υγιεινά snacks για κάθε ηλικία
  • Τεχνικές καθαρισμού και υγιεινής
  • Η γνώση είναι το κλειδί της επιτυχίας! Ελάτε να ανακαλύψουμε πώς η επιστήμη μπορεί να μεταμορφώσει την κουζίνα σας.

Πληροφορίες συμμετοχής

Στο σεμινάριο, παρεμβαίνουν εξειδικευμένοι επιστήμονες για να δώσουν πρακτικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις στα πιο καίρια ζητήματα. Οι παρεμβάσεις προσαρμόζονται στη θεματολογία κάθε ενότητας, προσφέροντας εξειδικευμένες γνώσεις.

Το κόστος περιλαμβάνει σημειώσεις του σεμιναρίου, πιστοποιητικό παρακολούθησης και πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές (στα αγγλικά) της βιβλιοθήκης "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή" καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Διάρκεια: 24 ώρες, 12 συναντήσεις
Ημέρες / Ώρες: Τρίτη, 10:30-12:30 (1 μάθημα/εβδομάδα)

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.