06/09/2024

Online σεμινάριο για τη βιώσιμη περιβαλλοντική διακυβέρνηση από το UNEP/MAP – MEPIELAN Centre

E-Learning

Το Semifind παρουσιάζει το MEPIELAN Centre, ένα διεθνές κέντρο έρευνας, εκπαίδευσης και κατάρτισης, που ιδρύθηκε από τον Καθηγητή Ευάγγελο Ραυτόπουλο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2008.

Πριν από την ίδρυσή του ως Πανεπιστημιακό Κέντρο, το MEPIELAN λειτουργούσε ως ένα επιτυχημένο διεθνές πρόγραμμα έρευνας, κατάρτισης και ενημέρωσης (2002-2007) υπό την επιστημονική διεύθυνση του Καθηγητή Ευάγγελου Ραυτόπουλου και υπό την αιγίδα του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με την υποστήριξη του Σχεδίου Δράσης για τη Μεσόγειο/Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP/MAP) και του Ελληνικού Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.

Στις 22 Μαΐου 2022, το MEPIELAN Centre προχώρησε στην ανάπτυξη του MEPIELAN ως Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Αστικού Δικαίου (Διεθνής Μη Κυβερνητική Οργάνωση - INGO) για την πιο αποτελεσματική και αποδοτική προώθηση των Στόχων και Αποστολών του και την περαιτέρω ενίσχυση των δραστηριοτήτων του. 

Το  UNEP/MAP – MEPIELAN Centre σε συνεργασία με τον EPLO, διοργανώνουν το εβδομαδιαίο σεμινάριο "Sustainable Marine Governance in the Mediterranean Environmental Governance and Sustainability". Το πρόγραμμα παρέχει μια μοναδική ολοκληρωμένη πλατφόρμα για ανταλλαγή γνώσεων, συζήτηση και ανάπτυξη ικανοτήτων στον τομέα της βιώσιμης περιβαλλοντικής διακυβέρνησης, στο πλαίσιο του συστήματος της Σύμβασης της Βαρκελώνης και των εξελισσόμενων αλληλεπιδράσεών της με σχετικούς διεθνείς συνθήκες και διαδικασίες, εστιάζοντας στις μοναδικές προκλήσεις και ευκαιρίες στην περιοχή της Μεσογείου.

Το "Sustainable Marine Governance in the Mediterranean Environmental Governance and Sustainability" απευθύνεται σε απόφοιτους πανεπιστημίων και ερευνητές διδακτορικού επιπέδου στις νομικές και πολιτικές σπουδές, την οικολογία, την οικονομία, τις βιολογικές και κοινωνικές επιστήμες, ιδιαίτερα από χώρες της Μεσογείου αλλά και σε επαγγελματίες από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και νέοι διπλωμάτες.

Για περισσότερες πληροφορίες: MEPIELAN Centre

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας