16/09/2024

Ανοιχτή συζήτηση από την TUV Hellas: Making Education futureproof: Challenges, opportunities and best practices

Εκπαιδευτικά Νέα

Η TUV Hellas (TUV Nord), κορυφαίος Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, διοργάνωσε με επιτυχία ανοιχτή συζήτηση με θέμα "Making Education Futureproof: Challenges, Opportunities, and Best Practices" στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις της εκπαίδευσης, τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και τις βέλτιστες πρακτικές για να καταστεί η εκπαίδευση ανθεκτική στις απαιτήσεις του μέλλοντος.

Στην εκδήλωση, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον επαγγελματιών από τον χώρο της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας και της αγοράς εργασίας, τονίστηκε η ανάγκη για προσαρμογή της εκπαίδευσης στις σύγχρονες προκλήσεις. Όπως επισημάνθηκε "Η εκπαίδευση καλείται να προσαρμοστεί και να προετοιμάσει τις νέες γενιές και τους αλλά και τους εργαζομένους, για ένα μέλλον που συνεχώς εξελίσσεται. Τόσο τα πανεπιστήμια και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όσο και οι εταιρείες αλλά και γενικότερα η αγορά εργασίας, καλούνται να διαμορφώσουν ένα περιβάλλον που θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη δια βίου μάθηση."

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι Δρ. Κωνσταντίνος Αϊβαζίδης, Quality Assurance Manager, Quality Assurance Unit Aristotle University of Thessaloniki, Ελισάβετ Καλίγκα, Head of Monitoring Performance & Technical Training Center, DESFA SA , Δημήτριος Στάβαρης, Msc. Civil Engineer, CEO Michanikos Online, Tilekpaideysi S.A., Μιχάλης Τζάμαλης, Skilling Lead, Microsoft Greece, Cyprus, Malta, Κονδυλία Κοντογιάννη, TÜV HELLAS (TÜV NORD), Training & Corporate Communication Manager.

Τη συζήτηση συντόνισε η Έλλη Λινάρδου, Marketing Executive, Semifind.gr - Jobfind.gr.

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας