Βρείτε Σεμινάρια
Κωνσταντίνος Κηπουρός
Ιχθυολόγος Msc – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης
Εισηγητής Σεμιναρίων Μαγειρικής & Ασφάλειας Τροφίμων
  • Εκπαιδευτής του Ε.Φ.Ε.Τ. και εισηγητής προγραμμάτων ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ.
  • Σύμβουλος Σταδιοδρομίας & Επαγγελματικής Υποστήριξης, ενταγμένος στο μητρώο Συμβούλων Σ.Δ.Ε.
  • Απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων του Υπουργείου Τουρισμού στην ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης.
  • Απόφοιτος του Ι.Ε.Κ. Καβάλας στην ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης.
  • Πτυχιούχος του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (Τμήμα Ιχθυοκομίας – Αλιείας).
  • Απόφοιτος Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Τμήμα Κτηνιατρικής).
  • Απόφοιτος του Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
  • Απόφοιτος του ΠΕ.ΣΥ.Π. της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
  • Εκπαιδευτικός σε Σ.Α.Ε.Κ.( πρώην Ι.Ε.Κ.) από το 2012, εισηγητής σεμιναρίων σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.
  • Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., εξεταστής στις εξετάσεις πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και ενταγμένος στο Μητρώο Αξιολογητών, Επιτηρητών, Ελεγκτών, Επιθεωρητών, Εμπειρογνωμόνων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
  • Επιμορφωτής του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, εμπειρογνώμονας του Ελληνικού Ινστιτούτου Πιστοποιήσεων, μέλος της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας
  • Ενταγμένος στο Μητρώο Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, στο μητρώο Επιμορφωτών του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
  • ​Ενταγμένος στο Μητρώο Εκπαιδευτών του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Ε.Κ.Π.Α., του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του μητρώου εκπαιδευτών Σ.Α.Ε.Κ.
Εργάζεται από το 2000 έως σήμερα σε ξενοδοχειακές και αυτόνομες επισιτιστικές επιχειρήσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ ειδικεύεται στο HACCP.
  • Βραβευμένος με αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής Τέχνης στην “Καλλιτεχνική δημιουργία με ζαχαρόπαστα – δραγάντι” (Artozyma, 2006) & στο διαγωνισμό Greek Chef 2017 (4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017), αντίστοιχα.
  • Εθελοντής Αιμοδότης από το 1996. Μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης “Η Αγάπη” από το 2005.
  • Εθελοντής Αιμοπεταλλιοδότης από το 2011.
  • Εθελοντής δωρητής του Ε.Ο.Μ. & Εθελοντής δότης μυελού των οστών.
  • π. Γενικός Γραμματέας και π. Ειδικός Γραμματέας και εκπρόσωπος του συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης στην Π.Ο.Σ.Ε.Α.
  • Τιμηθείς με το χάλκινο και το αργυρό μετάλλιο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τιμηθείς με Βραβείο Τιμής του Δήμου Ξάνθης για τις πολλαπλές του αιμοδοσίες.
  • Τιμηθείς με Ειδικό Βραβείο και Βραβείο Τιμής από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης για την πολύτιμη προσφορά του στο έργο της εθελοντικής αιμοδοσίας και της προσφοράς στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.
  • Συμμετείχε στο Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων το 2005 στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων που πραγματοποιήθηκε στην Δράμα, ενώ στο ενεργητικό του έχει 4 επιστημονικές δημοσιεύσεις με την πιο πρόσφατη στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων.
  • Συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού του ΙΝΣΕΤΕ.
 
Είναι ένας εκ των συγγραφέων των βιβλίων:
  1. Εγκαταστάσεις και Εξοπλισμός Επιχειρήσεων Εστίασης και Φιλοξενίας, (εκδ. Λεξίτυπον, 2022).
  2. Τρόποι κοπής λαχανικών (εκδ. Λεξίτυπον, 2021).
  3. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Πιστοποίηση Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Απαντήσεις στα θέματα εξετάσεων, 4η Έκδοση (εκδ. Λεξίτυπον, 2020).
  4. Τεχνικός Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής, Απαντήσεις στα θέματα των εξετάσεων πιστοποίησης Ι.Ε.Κ.» (εκδ. Λεξίτυπον, 2018).
  5. Απλά και Σύνθετα Βούτυρα (εκδ. Λεξίτυπον, 2017).